spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Când generalul îşi ia concediu de pe front

Știri din Județ

Publicitate

Faptul că directorul DSP Sibiu a plecat în concediu în străinătate nu ar trebui să fie o ştire. O informaţie banală, în timpuri normale. Doar că trăim în plină pandemie, al doilea val, mult mai mare ca primul la noi în ţară. Guvernul a insistat luni de zile ca românii să evite călătoriile, care nu sunt necesare, să evite deplasările în străinătate pentru a evita riscul îmbolnăvirii. Mai ales în zone roşii.

Totuşi gestul directorului DSP Sibiu de a pleca în concediu în străinătate, aparent în Egipt, în plină criză COVID în judeţ, când avem 100-150 de noi cazuri pe zi şi tot mai mulţi morţi, m-a oripilat.

Omul care acum trei zile într-o şedinţă de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă lua la mişto pe managerul Spitalului Judeţean. Omul care a condus instituţia, care adesea a dat informaţii greşite forulului superior sau nu la timp în plină pandemie. Omul care ţine de scaunul directorial de peste 10 ani, indiferent de ce partid este la putere.

Şi am cercetat averea declarată oficial de el. Şi m-am minunat ce strângăreţ a fost acest director. Şi acum şi investitor în Alba Iulia în imobiliare.

Este arhicunoscut în mediul politic sibian, că directorul DSP Sibiu NU poate fi schimbat. Sau nu se vrea, indiferent de gafele făcute în pandemie, inclusiv acelea cu stabilirea de centre de carantină, pe ascuns, în tabere şcolare. Directorul are spate, mi s-a spus din multiple surse politice avizate. Spate la Bucureşti, printr-un minister. Vreo rudă sau ceva.

Nu pot să cred că preşedintele Iohannis sau doamna vicepremier Turcan pot accepta şi tolera astfel de indivizi pe funcţii în plină pandemie. Cred că acest ultim gest de frondă, de a pleca în concediu în străinătate, ar trebui taxat exemplar prin demitere. Da, cer demiterea directorului DSP Sibiu! Probabil ca mine gândesc mulţi, dar le este teamă să o spună. Avem suficienţi oameni competenţi, capabili să preia conducerea responsabilă a DSP Sibiu.

Pandemia este ca un război, dar un inamic invizibil. Să facem o paralelă, un exerciţiu de imaginaţie. Să ne închipuim un general cum pleacă din fruntea armatei de pe un front în plină desfăşurare…. în concediu la mare şi la soare! Ruşine!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri