11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

EXCLUSIV: Directorul pensionar milionar al DSP Sibiu în concediu în străinătate

Știri din Județ

În plină pandemie, când judeţul Sibiu este în primele 10 din ţară cu rate mari zilnice de infectare cu noul coronavirus, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu a plecat în concediu în Egipt, conform surselor SIBIU INDEPENDENT. Informaţia am cerut oficial să fie verificată de instituţia DSP Sibiu, dar aceştia au refuzat să o confirme, considerând că nu este de interes public. Prefectura a confirma însă informaţia şi au precizat că este dreptul său legal, fiind înlocuit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de directorul adjunct, Adela Morar.

Conform legii este dreptul oricărui angajat român să îţi ia concediu şi să îl petreacă unde doreşte. Dar în situaţia actuală, când sincopele în gestionarea crizei sanitare în judeţul Sibiu sunt evidente, directorul DSP Sibiu să plece în concediu ni se pare imoral. Mai mult, conform Guvernului Britanic, Egiptul este o ţară de mare risc de infectare cu noul coronavirus.

Un director pensionar

Conform declaraţiei de avere şi interese, Gabriel Budescu, eternul deja director DSP Sibiu, este pensionar militar. Acesta a profesat după terminarea Facultăţii de Medicină, secţia stomatologie în cadrul Academiei Forţelor Terestre. Acesta a încasat în 2019 din pensia militară 30.000 de lei.

Un director milionar

Un studiu atent al declaraţiei de avere al directorului DSP Sibiu ne arată că deţine alături de soţie 3 terenuri intravilane şi unul agricol în Sibiu, Avrig şi Alba Iulia. De asemenea 4 apartamente, 2 case şi o casă de vacanţă. Familia Budescu mai are două maşini, bijuterii de 10.000 de euro şi 20.000 de euro în bancă. Averea din proprietăţi este estimată conform pieţei imobiliare la aproape un milion de euro.

Veniturile familiei Budescu nu sunt însă foarte mari. Salariul de director DSP în aduce 82.000 de lei pe an, soţia câştigă 20.000 de lei pe an din firma Natura Com Srl, firmă aflată pe pierdere de ani buni, iar din închirieri familia mai adună 32.000 de lei pe an.

Trebuie precizat, că directorul DSP Sibiu a precizat în declaraţia de avere că unele proprietăţi, cum e un teren de 15.000 mp în Alba Iulia l-a primit donaţie. Iar o casă tot din Alba Iulia provine dintr-un contract de întreţinere.

Un director investitor

Anul acesta soţia dr. Gabriel Budescu a devenit un important investitor imobiliar. Cum firma ei Natur Com Srl din Sibiu era tot pe pierdere de ani de zile, aceasta a investit în terenul de 15.000 de mp primit donaţie în Alba Iulia. Aici va dezvolta un mic proiect imobiliar de construire a 7 locuinţe familiale. Pentru aceasta doamna Budescu a depus documentaţia în martie şi în septembrie, în ultima şedinţă a Consiliului Local Alba Iulia proiectul i-a fost aprobat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri