11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Ziua Armatei Române – Astăzi celebrăm eroismul ostașilor

Știri din Județ

Acum 76 de ani, Armata Română a eliberat de sub ocupație horthystă Transilvania de Nord, în urma bătăliei de la Carei. Sărbătorirea anuală a acelui eveniment glorios este recunoașterea simbolică a eroismului ostașilor români.

Într-o lume a vitezei, a stresului și a celorlalte probleme cotidiene, tindem să ne distanțăm de trecut și să uităm sau să ignorăm sacrificiile pe care străbunicii și bunicii noștri le-au făcut pentru noi.

Astăzi, pe teritoriul României, trăim în vremuri de pace, în care nu suntem nevoiți să ne lăsăm familia și să luăm arma în mână pentru a ne apăra cu prețul vieții, țara. Acum, singurele războaie se petrec virtual, într-un joc în care ai vieți nelimitate și posibilitatea să spui “game over” după bunul plac.

Însă, cu siguranță ostașii români, acum mai bine de 70 de ani, aveau “sânge în patriotism”, gata-gata să-și dea ultima suflare pentru țară.

Și pentru asta trebuie să le mulțumim și să-i cinstim.

La mulți ani Armatei Române!

Nici autoritățile sibiene nu i-a uitat pe soldații ce au lupta pentru pacea și independența României

„Traversăm o perioadă dificilă și, chiar dacă nu e timp de sărbătoare, nu putem lăsa Ziua Armatei să treacă fără a o marca, mulțumind Armatei Române, tuturor cadrelor militare, indiferent de grad, pentru faptul că sunt alături de români și România. Este o zi în care se cuvine să ne plecăm capetele în fața celor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă, dar și o ocazie în care recunoaștem meritele și rolul important al Armatei Române, subliniind de fiecare dată importanța unei armate profesioniste și mereu alături de cetățenii țării, așa cum are România. Ziua de astăzi se cuvine marcată în Sibiu și pentru faptul că orașul nostru are deja o tradiție de peste 100 de ani în învățământul militar și, prin urmare, are un rol activ în formarea viitoarelor cadre militare. Mai mult Sibiul va deveni tot mai important în acest domeniu prin prisma viitorul Comandament NATO de 3 stele care urmează să fie creat în orașul nostru. La mulți ani, tuturor cadrelor militare! La mulți ani, Armatei Române! a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

„În istoria şi conştiinţa noastră, a românilor, data de 25 octombrie reprezintă o zi specială! O zi în care îi cinstim pe eroii care şi-au dat viaţa pentru a apăra unitatea naţională şi onorăm veteranii de război care au luptat pentru ca noi să trăim într-o țară liberă!Astăzi de Ziua Armatei Române le adresez tuturor militarilor „La Mulți Ani!”. Respect pentru dragostea și devotamentul pe care îl purtați în suflet față de Patrie și Popor!Dar și pentru curajul, profesionalismul şi devotamentul în misiunile internaţionale, ca parteneri de încredere ai aliaţilor României de care dați dovadă!” a declarat Christine Thellmann, viceprimarul Municipiului Mediaș

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri