spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Elogiu adus operei în Concertul de Anul Nou de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Soprana Veronica Anușca, tenorul Liviu Indricău, Ansamblul PlaCello, Orchestra Filarmonicii Sibiu, dirijorul Cristian Lupeș și dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu sunt protagoniștii celei de-a 12-a ediții a Concertului de Anul Nou de la Sibiu. Evenimentul este programat în 30, 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Ediția a 12-a a celui mai așteptat eveniment monden al sfârșitului de an, Concertul de Anul Nou de la Sibiu, celebrează opera, prin tema generoasă a ”Uverturii”.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, biletele pentru toate cele trei seri vor fi puse în vânzare în momentul în care atât autoritățile locale cât și noi – organizatorii – vom considera că evenimentul se poate organiza în deplină siguranță din punct de vedere sanitar” a declarat Sebastian Gheorghiu, producătorul evenimentului, UCIMR.

Soliști ai Operei Naționale din București, soprana Veronica Anușca și tenorul Liviu Indricău sunt apreciați atât pentru calitățile vocale excepționale, cât și pentru jocul scenic autentic, plin de profunzime.

Ansamblul PlaCello este format din cei mai valoroși violonceliști actuali din România. Cu un repertoriu variat și foarte accesibil pentru public, Ansamblul PlaCello oferă pagini violoncelistice în combinații de 2 până la 6 instrumente, de la repertorii clasice până la muzică de divertisment.

Orchestra Filarmonicii Sibiu este una dintre cele mai dinamice orchestra din țară, apreciată atât pentru prospețimea, pentru versatilitatea repertoriului abordat cât și pentru implicare în proiecte inedite, de largă popularitate.

Cristian Lupeș este considerat ”cel mai nonconformist dirijor roman al momentului”, cu o ascensiune surprinzătoare și atipică, fascinând prin ineditul interpretărilor personale și prin concepte de spectacol neconvenționale și foarte moderne.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și face parte din proiectul „Anotimpuri V”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”.

Proiectul „Anotimopuri V” este o acțiune culturală co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri culturali: Exces Music, FIlarmonica de Stat Sibiu, Teatrul de Balet din Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda