12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Liliana Coldea, managerul Spitalului județean Sibiu: „Aduc mulțumiri tuturor medicilor de familie”

Știri din Județ

Liliana Coldea, managerul Spitalului județean Sibiu a postat cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care aduce mulțumiri medicilor de familie.

Conform acesteia, medicii de familie sunt în această perioadă primii care desfășoară procesul de triaj al persoanelor cu simtome COVID.

Doctorul și managerul Liliana Coldea trage un semnal de alarmă cu privire la sistemul medical sibian, acesta fiind supraaglomerat. O măsură bună luată de aceasta este de a include studenții din anii terminali ai Facultății de Medicină într-un program de voluntariat.

Tot sistemul medical este supraaglomerat în aceste momente și observăm că în fiecare zi numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Sars-Cov-2 este în creștere. Toți pacienții au dreptul la servicii medicale, iar noi prin jurământul depus, suntem la posturi pentru a le acorda asistența de care au nevoie, chiar dacă gradul de oboselă a trecut de mult limita normalului.
Vreau să aduc mulțumiri pe această cale și tuturor medicilor de familie, la care în aceste zile grele cu siguranță adresabilitatea este masivă, ei sunt primii care desfășoară procesul de triaj și sigur nu le este ușor.
De asemenea fac apel pacienților să aibă răbdare în ceea cea privește desfășurarea actului medical. Medicii sunt oameni care lucrează pentru oameni, iar prin procedurile pe care le aplicăm știm cel mai bine ce se recomandă fiecărui pacient. Mai mult decât atât, numărul cadrelor medicale este limitat. În acest sens, împreună cu colegii mei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu am gândit un plan, prin care studenții de la Facultatea de Medicină, din anii terminali să participe la un program de voluntariat și să acorde suport personalului medical din Unitatea Pimiri Urgențe.
Vă îndemn încă o dată să respectați toate măsurile de protecție recomandate: evitați locurile aglomerate și întâlnirile cu prietenii, cunoștințe; purtați corect masca de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, atât în interior cât și în exterior; purtați mănuși când mergeți la cumpărături; dezinfectați mâinile des.
Sănătate multă tuturor!” a scris pe pagina sa de Facebook, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri