17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

10 noi paturi ATI avizate la Spitalul Județean Sibiu

Știri din Județ

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit azi avizul pentru creșterea capacității de preluare a pacienților cu forme grave și foarte grave ale infecției cu SarsCov-2, prin suplimentarea capacității ATI cu un număr de 10 paturi. Acestea au intrat în circuitul ATI destinat pacienților COVID 19 pozitiv începând de azi, 26 noiembrie. Cele 10 paturi sunt amplasate în construcția modulară nr. 1, destinată pacienților COVID 19, cu avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă, al DSP Sibiu. În momentul de față, numărul total al paturilor ATI de la SCJU Sibiu pentru pacienții COVID 19 este de 22.


Creșterea numărului de paturi ATI a este unul dintre principalele obiective pe care le-am urmărit, în demersul de a asigura condițiile necesare pentru tratarea pacienților, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus și a creșterii numărului de cazuri grave din ultima perioadă. Suplimentarea numărului de paturi a fost posibilă prin eforturile cumulate ale Ministerului Sănătății, DSU și SCJU Sibiu, cărora le mulțumesc”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.


Este o primă etapă a procesului de suplimentare a capacității ATI.

Astfel în acest moment la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt funcționale un număr de 22 de paturi ATI.

De asemenea la nivelul județului Sibiu, există paturi ATI în următoarele unități sanitare:
– Spitalul Militar „Dr. Alexandru Augustin” – 10 paturi
– Spitalul Municipal Mediaș – 2 paturi
– Spitalul de Pediatrie – 6 paturi

În ceea ce privește totalul de paturi pentru pacienții COVID-19, de pe secții, la nivelul județului Sibiu sunt funcționale un număr de 577 de paturi, ocupate fiind astăzi, conform raportărilor de la ora 08:00, 424 de paturi, conform Prefecturii județului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri