Se modifică Regulamentul pentru ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar

Publicitate

Primăria Sibiu anunță modificarea Regulamentului pentru ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar ne sprijină în fluidizarea traficului și ordonarea parcării pe domeniul public. Legislația națională s-a modificat la sfârșitul lunii noiembrie, în sensul că ne permite să ridicăm mașinile parcate neregulamentar nu numai de pe carosabil, așa cum era specificat în vechea variantă legislativă, ci și de pe trotuare, zone verzi, aleile din parcuri și alte spații publice. În ședința Consiliului Local din această lună, supunem spre aprobare Regulamentul pentru ridicări, cu aceste modificări.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Publicitate


Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar s-a efectuat până acum în baza prevederilor O.G. nr. 21/2002 care permiterea ridicarea doar de pe carosabil. Prin Legea nr. 273/25.11.2020, au fost aduse mai multe modificări acestui act normativ pentru a rezolva problemele cu care s-au confruntat comunitățile locale în ultimii ani. Astfel, s-a introdus posibilitatea ridicării autovehiculelor parcate neregulamentar și de pe trotuare, zone verzi, locuri de parcare cu folosință exclusivă, insule de dirijare a traficului, aleile din parcuri, zone pietonale și alte terenuri aparținând domeniului public.

Precizăm că taxele pe care trebuie să le plătească proprietarul mașinii ridicate rămân aceleași: tarif ridicare vehicul – 350 lei, tarif transport – 100 lei și tarif depozitare autovehicul – 150 lei/zi, la care se adaugă amenda pentru parcarea neregulamentară. Mașinile ridicate sunt depozitate în același spațiu, amenajat pe strada Preot Bacca.

You may also like...

3 Comments

    1. Daca iti ridica ție mașina mai des, nu inseamna ca nu le.ridica si celor din sb, ca sunt unele neridcabile e adevarat, intrebarea e ce relatie au aceia cu imunitate cu primăria, acolo trebuie urmarit si protestat, parcari nu, carosabil conform nu, curatenie nu, pai ce dracu face fodor doarme in papuci?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *