18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Elena Ţega, veterana care împlineşte 100 de ani de Crăciun

Știri din Județ

Un brad cu globuri şi mesaje a apărut în faţa geamurilor de la parterul unui bloc din Sibiu. A fost pregătit de câţiva militari care au cântat apoi şi colinde. Vecinii curioşi au ieşit la ferestre. Motivul? La parter locuieşte Elena Ţega, căpitan în rezervă, veterană al celui de-al doilea război mondial. Acţiunea militarilor organizată sub titlul „Colindul de sub fereastra veteranilor” doreşte să aducă un omagiu oamenilor care au luptat în război pentru România. Membrii Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și Asociației Militarilor Veterani AMVVD Sibiu au făcut un apel pe Facebook pentru a primi mesaje pentru Elena Ţega, veterana din Sibiu care împlineşte chiar în ziua de Crăciun vârsta de 100 de ani.

Foto: Facebook proiect Colindul de sub fereastra veteranilor

Peste 100 de mesaje

Elena Ţega s-a bucurat de la fereastra sa de bradul frumos împodobit de soldaţi cu globuri şi mesaje de la oameni din toată ţara. Mesajele venite pe pagina proiectului au fost peste 100 şi continuă să apară.

„La mulți ani cu sănătate și numai bucurii, dragă Tanti Lenuța!Câte amintiri plăcute! Câtă răbdare aveați cu toți copiii de pe strada noastră! Câtă bunătate și respect ați sădit în inimile noastre! Îmi amintesc cu nostalgie cum citeam împreună știri interesante despre istorie, geografie și știință în revista “Magazin”, în ultimii ani de dinainte de 1989, iar Nenea Nelu mă învăța să joc șah.Vă îmbrățișez cu drag și dor din Spania!” a scris un mesaj, Eugen Roşca.

Foto credit: Liana Ioana Butoi

„La mulți ani, doamna Elena Țega! Împliniți o sută de ani, o sută de primăveri de când ne țineți în inima dumneavoastră de veteran de război, ce veghează acest neam, dăruind mereu iubirea: iubirea de țară, izvor veșnic nesecat al inimii dumneavoastră! Sunteți un exemplu pentru noi, pe care fiecare român adevărat trebui să-l cunoască şi să-l urmeze! Vă mulțumim! Să vă dăruiască bunul Dumnezeu zile senine, sănătate şi belșug de fericire!” a scris Octavia Andreea.

Foto: Facebook proiect Colindul de sub fereastra veteranilor

Organizatorii proiectului continuă să colinde, zi de zi, 30- 40 de veterani de război din municipiul și județul Sibiu, până în seara zilei de Crăciun. 

FOTO:

Elena tega  scaled
Elena tega  scaled
Elena Tega  scaled
Elena Tega
Elena Tega
Elena Tega
Elena Tega

Credit foto: Liana Ioana Butoi

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc