0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Raluca Turcan: „Salariul minim va crește în 2021 cu o sumă care va depăși rata inflației” (CP)

Știri din Județ

Raluca Turcan a anunțat într-un comunicat de presă, o creștere a salariului minim pe economie cu 3,18%, în anul 2021.

Salariul minim va crește în 2021 cu o sumă care va depăși rata inflației, adică 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Aceasta este concluzia consultărilor pe care le-am avut astăzi, alături de prim-ministrul Florin Cîțu, cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Hotărârea de Guvern prin care se stabilește această creștere va fi adoptată, miercuri, în ședința de Guvern.

Am mai decis, totodată, să continuăm demersurile pentru stabilirea unui mecanism de creștere a salariului minim brut pe economie pentru următorii patru ani, care să asigure stabilitate și predictibilitate evoluției acestui indicator salarial. Vom încheia, de altfel, un Acord tripartit în acest sens cu partenerii sociali, în prima parte a anului viitor.

Ne-am angajat în fața românilor să protejăm locurile de muncă și să sprijinim angajații să treacă peste această perioadă economică dificilă. Iată că ne ținem de cuvânt și punem capăt astfel tuturor speculațiilor pesediste care anunțau ”sfârșitul salariului minim în România”, a declarat Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș