5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Polițiștii rutieri din județul Sibiu au „uzat” etilotestul. Zeci de șoferi băuți și fără permis

Știri din Județ

Zeci de șoferi din județul Sibiu au fost trași pe dreapta de polițiștii rutieri și verificați cu aparatul etilotest. Rezultatul este îngrijorător, mulți șoferi conducând băuți și fără permis de conducere.

Redăm mai jos câteva exemple:

La data de 27 decembrie, în jurul orei 21:30, în municipiul Sibiu, cu ocazia verificărilor efectuate asupra unui conducător auto care oprise neregulamentar pe Calea Dumbrăvii, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au constatat că cel aflat la volan, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul București, are dreptul de a conduce suspendat.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are acest drept suspendat.

În momentul efectuării controlului, șoferul era însoțit de către proprietarul autoturismului și de către o tânără, în calitate de pasageri.
Pe numele proprietarului mașinii, în vârstă de 24 de ani, din județul Ilfov, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Întrucât pe parcursul verificărilor efectuate, tânăra în cauză, în vârstă de 21 de ani, tot din municipiul București, ar fi oferit polițiștilor informații false cu privire la conducerea autoturismului, în cauză, pe numele acesteia s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.


În dimineața zilei de 24 decembrie, în jurul orei 08:00, pe DN 14, în orașul Copșa Mică, un localnic în vârstă de 51 de ani a fost depistat conducând o autoutilitară și având o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 25 decembrie, în jurul orei 00:15, pe raza comunei Nocrich, un localnic în vârstă de 52 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, în jurul orei 07:30, pe raza localității Merghindeal, un alt șofer a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Blăjel, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 25 decembrie în jurul orei 15:00, pe strada Călțun din municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 45 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare a autoturismului și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil și cu un autoturism parcat. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 26 decembrie, în jurul orei 22:30, pe strada Octavian Goga din localitatea Rășinari, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din București, a fost depistat conducând sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 28 decembrie, în jurul orei 03:15, pe raza localității Nou Român, un alt șofer, localnic în vârstă de 24 de ani, a fost testat alcoolscopic, cu un rezultat de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei de mai sus au fost însoțiți la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în fiecare caz fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 21:30, pe raza localității Moșna, un localnic în vârstă de 29 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce.


În aceeași situație, conducând fără permis, la data de 25 decembrie, în jurul orei 03:30, în municipiul Sibiu, pe strada Mirăslău, a fost depistat un tânăr în vârstă de 19 ani, din Rusciori.
În aceeași zi, în jurul orei 17,30, în localitatea Sadu, un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost depistat conducând un autoturism fără a deține acest drept.

În toate situațiile amintite mai sus, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri