spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Braconieri din Agnita, prinși cu o vulpe și un mistreț în portbagaj. Alții au fost prinși cu plasele pe Olt

Știri din Județ

Publicitate

La data de 15 ianuarie, în jurul orei 19:00, în urma unor acțiuni specifice desfășurate pe linia prevenirii și combaterii faptelor de braconaj cinegetic pe fondul de vînătoare nr. 40 Agnita, specialiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au identificat în portbagajul unui autovehicul un exemplar de mistreț și un exemplar de vulpe.

În fapt, autovehicul depistat staționat în localitatea Vard, a fost observat inițial de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu pe DJ 105D. În autovehicul au fost identificați doi bărbați, ambii din Agnita, în vârstă de 42 și respectiv, 67 de ani, iar în portbagaj, un exemplar de mistreț și un exemplar de vulpe, recoltați în baza autorizației de vânătoare colective tip A emisă la data de 15.01.2021, pe fondul de vânătoare nr.40 Agnita.

Asupra bărbatului de 42 de ani, polițiștii au identificat o armă de vânătoare cu muniție aferentă (4 cartușe), iar asupra celui de 67 de ani, a fost identificată armă de tir sportiv cu glonț, arma interzisă la vânătoare și pentru care acesta avea doar drept de deținere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic prin accesul în fondurile cinegetice cu arme la care percuţia cartuşului se realizează pe ramă ori cu alte arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 alin. 1 lit. r din Legea 407/2006 modificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin. 1 din C.P., cu aplic.art.38 alin.1 din C.P.
Arma de tir sportiv cu glonț a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

FOTO ARHIVĂ

La data de 17 ianuarie, în jurul orei 11:00, reprezentanți din cadrul A.J.V.P.S. Sibiu au sesizat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu cu privire la faptul că trei persoane pescuiesc în râul Olt, în zona localității Turnu Roșu.
La fața locului, polițiștii tălmăceni au identificat trei bărbați, în vârstă de 22, 24, respectiv 53 de ani, toți din municipiul Sibiu, care pescuiau în râul Olt deși nu dețin permis de pescuit, folosind plase de monofilament de tip parașută, atașate la undițe.

Cei trei sibieni au fost sancționați contravențional cu avertisment scris pentru pescuit ilegal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde