Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

La începutul anului 2021, 6 biserici de confesiuni diferite din oraşul Mediaş au participat la celebrarea tradiţionalei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, şi anume Biserica Romano-Catolică, Greco-Catolică, Reformată, Ortodoxă, Unitariană şi Evanghelică.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor este un prilej anual de rugăciune pentru unitate și solidaritate creștină. Aceasta s-a ținut, în mod consecvent, încă din anul 1908 între 18-25 ianuarie.

Publicitate
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F104613797842921%2Fvideos%2F457115245429135%2F&show_text=false&width=560

Materialul a fost pus la dispoziţie printr-o broşură, ca în fiecare an, de către Asociaţia “AIDRom. Această prescurtare vine de la denumirea “Ajutor Interbisericesc – Departamentul România”, asociaţia fiind o platformă de dialog ecumenic între Bisericile din România.Tema aleasă pentru Săptămâna de Rugăciune din acest an vine din Elveţia, de la comunitatea monahală din Grandchamp şi numeşte cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos din Evanghelia după Ioan, capitolul 15: “Eu sunt viţa, voi sunteti mlădiţele. … Fără Mine nu puteţi face nimic. … Rămâneţi întru iubirea Mea.”În anii trecuţi, frumoasa tradiţie prevedea un pelerinaj timp de câteva seri de la o biserică la alta. Creştini de diferite confesiuni se reuneau astfel în fiecare seară într-una dintre bisericile medieşene, unde în cadrul slujbei un preot de altă confesiune rostea cuvântul de învăţătură.

Anul acesta pe de-o parte nu ne-am mai putut întâlni în biserici. Pe de altă parte s-a găsit o altă cale, şi anume aceea de a înregistra mesajele, citirile din Biblie sau cântările iar la final să fie montate într-un film care se poate viziona oricând prin intermediul YouTube şi Facebook.Chiar dacă în acest an nu ne-am putut întâlni propriu-zis şi la faţa locului, ceea ce ne uneşte pe noi toţi – credinţa creştinească şi însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos – ne-a readus totuşi împreună, pe fiecare în biserica, în casa sau familia sa.Domnul nostru să binecuvânteze acest an nou şi pe noi toţi!

Unser Herrgott segne dieses neue Jahr und uns alle!Az Úr Istenét áldja meg ezt az új évet és mindannyiunkat!

sursa: Facebook

Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *