spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Cabluri rupte pe o stradă centrală din oraș. Vezi răspunsul Primăriei Sibiu!

Știri din Județ

Publicitate

Mai mulți cititori Sibiu Independent ne-au semnat faptul că pe Aleea Filozofilor, cablurile de internet / televiziune și cele de energie electrică sunt rupte periodic.

Din cauza firmelor care montează astfel de cabluri la o înălțime prea mică față de carosabil, mai multe mașini de transport marfă și de colectare a gunoiului le-au rupt de cel puțin patru ori în ultimul timp.

De cele mai multe ori, după ispravă, șoferii pleacă liniștiți, locatarii din zonă rămânând fără utilități. De mai mult timp, în orașul Sibiu există proiecte de îngropare a cablurilor, pe considerent estetic, dar și pentru evitarea unor astfel de situații.

received  scaled
received  scaled
received  scaled

Am întrebat Primăria Sibiu despre problema apărută pe Aleea Filozofilor

Conform oficialităților, pe strada semnalată nu există momentan instalată tubulatura necesară ingropării cablurilor iar responsabilitatea avariilor revine exclusiv firmelor ce au montat haotic cablurile.

„Pe străzile și în cartierele modernizate în ultimii ani, Primăria Sibiu a instalat tubulatura pentru coborârea cablurilor suspendate pe stâlpi, un program care va continua pe măsură ce se inițiază lucrări pe alte străzi. Coborârea cablurilor în tubulatura creată de Primăria Sibiu va fi realizată de fiecare societate deținătoare a rețelelor de energie sau telecomunicații. 


Pe Aleea Filozofilor nu a fost instalată încă tubulatura subterană pentru coborârea acestor cabluri. Precizăm că responsabilitatea gestionării cablurilor revine fiecărei firme proprietară a rețelelor. Având în vedere problemele sesizate pe Aleea Filozofilor, Primăria Sibiu va notifica firmele în cauză pentru ca acestea să ridice cablurile la o înălțime corespunzătoare, care să evite pe viitor astfel de situații. „ a declarat Mirela Grigore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri