spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Ai greşit, domnule consilier!

Știri din Județ

Publicitate

„La 16 lei pe lună la o persoană, la 4 ridicări, am ajuns în situația în care acest cost să fie mai mic decât un pachet de țigări. Eu zic că putem să mergem înainte și să ne asumăm acest regulament”. Asta a spus astăzi, consilierul local FDGR, Paul Constantin Mezei în şedinţa în care se vota noul Regulament de Salubritate, atât de disputat. Mezei vorbea în calitate de reprezentant al FDGR, în lista şefilor de grup politic de consilieri. Adică Adi Bibu (PNL), Diana Mureşan (USR), Raul Apostoiu (Plus), Cătălin Stanciu (PSD). Toţi au vorbit la subiect cu argumente pro şi contra. Doar Mezei, aflat în şedinţa online la volanul maşinii (cel puţin aşa se vedea pe transmisie), a aruncat această frază. Atât.

Cert este că ai greşit, domnule consilier! Da, ai greşit cu o aşa afirmaţie. Pentru tine, 16 lei poate nu înseamnă nimic. Poate fumezi unul sau chiar două pachete de ţigări pe zi. Pentru că îţi permiţi. Dar ca şi consilier local, nu este vorba, în deciziile care le iei, despre tine. Ci este vorba despre locuitorii oraşului Sibiu. Şi aceşti locuitori, unii sunt bogaţi, alţii săraci. Tu îi reprezinţi pe toţi. Cel puţin în teorie. Dacă era preşedintele Iohannis la şedinţa în postul de primar, probabil acum erai „urecheat” şi „săpunit” pentru remarcă. Dar se pare în ultima vreme există o tendinţă a consilierilor locali FDGR să o ia pe arătură cu afirmaţiile în şedinţă. Acum vreo două luni o consilieră întreba Primăria de ce un ziar privat nu îi ajunge în poştă. Dar ieşirea de astăzi a consilierului Mezei a fost de prost gust.

Ciudat este că îl cunosc pe Mezei şi sunt sigur că reacţia lui a venit într-un context. Probabil sătul de lungile discuţii despre acest nou regulament. Mezei s-a obişnuit, în cei 8 ani de când este consilier local, să meargă şedinţele ceas şi votul ca pe bandă. Dar nu mai merge aşa. Discuţiile sunt parte a politicii, aşa cum este şi negocierea, transparenţa, consultarea publică. Mezei va trebui să desfacă acum un pachet de ţigări şi să tragă fum după fum şi să mediteze la ce a spus şi cum este văzut acum FDGR-ul din cauza lui. Şi când termină pachetul, poate ieşi public să îşi ceară scuze.

Pentru că ştiu o doamnă de 92 de ani care ar vrea să cumpere o carte, dar nu îşi permite. A fost profesoară. Mai ştiu un domn de 78 de ani care a lucrat la Balanţa muncitor şi acum împrumută de la vecini făină, zahăr, ulei pentru că pensia nu îi ajunge. Şi mulţi alţii ca ei, care nu au întârziat o zi la plata taxelor la bloc sau a impozitelor la Primărie. Ştiţi domnule consilier Mezei, aceia mulţi care se bulucesc la început de an să plătească impozitele. Chit că, după, nu prea au ce mânca. Iar de pantofi noi, nici vorbă. Şi nu sunt puţini în Sibiu.

Pentru ei trebuie să vă cereţi scuze!

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda