12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Focar de Pestă Porcină Africană la Micăsasa. 27 de animale au fost ucise

Știri din Județ

Prefectura județului Sibiu vă informează că în data de 08.02.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană, în comuna Micăsasa. Ca urmare a confirmării acestui focar a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri și a fost adoptată decizia comună cu județul Alba conform căreia acesta s-au aprobat următoarele:

Conform art. 16 din Directiva 60/2002 s-au stabilit următoarele:
Localitățile aflate în zona de protecție sunt : MICĂSASA și ȚAPU.
Fondurile de vânătoare aflate pe raza zonei de protecție sunt: F.V. 28 Bazna și F.V. 27 Șeica Mică.
Localitățile aflate în zona de supraveghere sunt: SOROȘTIN, ȘEICA MICĂ, ȘEICA MARE, AGÂRBICIU, AXENTE SEVER, COPȘA MICĂ, CHESLER, și VĂLENI – toate în județul Sibiu; si localitățile: FĂGET, TĂUNI, VALEA LUNGĂ, LODROMAN, GLOGOVET, LUNCA, GORGAN și CENADE – din jud. ALBA.
Fondurile de vânătoare aflate pe raza zonei de supraveghere sunt: F.V.27 Șeica Mică, F.V.26 Șeica Mare, F.V.29 Valea Viilor – din jud. Sibiu si F.V.28 Jidvei, F.V.31 Valea Lunga si F.V.30 Cergău – din jud. Alba.

Animalele ucise, în cazul măsurilor pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, au fost evaluate și s-a întocmit dosarul de despăgubire – 27 capete suine.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri