spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Managerul de la Filarmonica Sibiu va fi re-evaluat

Știri din Județ

Publicitate

Evaluarea anuală a managerilor instituţiilor culturale aflate în coordonarea Consiliului Judeţean Sibiu va fi reluată în cazul Filarmonicii Sibiu. SIBIU INDEPENDENT a anunţat încă de săptămâna trecută rezultatele evaluării în exclusivitate. Dacă toţi directorii au primit nota 10 la evaluare din partea comisiei, doar Lupeş, directorul Filarmonicii a fost punctat cu 8,64.

Rezultatele finale oficiale au fost publicate abia ieri de Consiliul Judeţean Sibiu pe pagina proprie, mai puţin pentru Filarmonica Sibiu. Asta deoarece, Lupeş a contestat rezultatul. Comisia de de soluţionare a contestaţiilor a anunţat oficial astăzi că a admis demersul lui Lupaş şi a dispus reluarea evaluării acestuia. Cristian Lupeş a trecut prin aceeaşi situaţie şi anul trecut.

Nota obţinută anul acesta este inexplicabilă, mai ales că preşedintele României, Klaus Iohannis a oferit în 15 ianuarie Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria B – Muzică, Filarmonicii din Sibiu condusă de Lupeş. Acesta este cea mai importantă distincţie primită de Filarmonica Sibiu din istorie. Tot în anul 2020, Filarmonica Sibiu, cu noua viziune managerială a lui Lupeş a câștigat premiul pentru ”Muzică” acordat de Radio România Cultural, din nou o premieră.

Surse din cadrul Filarmonicii au declarat pentru Sibiu Independent că de la venirea ca director prin concurs al lui Cristian Lupeş, acesta a adus o viziune nouă, progresistă în instuţie. Mai mulţi angajaţi, inclusiv din sindicat, nu sunt de acord cu ideile de management al lui Lupeş şi adesea au sabotat în ultimii doi ani activitatea instituţiei. Conform sursei noastre din interior, starea conflictuală este generată de pretenţiile managerului, considerate exagerate de sindicalişti, de a fi prezenţi la serviciu la timp. În ultima perioadă starea tensionată s-a reflectat prin refuzul unor angajaţi de a cânta. Pe de altă parte, mulţi angajaţi sunt de acord cu stilul lui Lupeş şi consideră că acesta a impulsionat foarte mult activitatea Filarmonicii şi a scos-o din „letargie”. Se pare că în acest conflict aproape deschis cu Lupeş sunt implicate şi persoane din Consiliul Judeţean Sibiu.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Știm cum a ajuns Lupes aici la Sibiu. La primul concurs a căzut, după care la al doilea la intervenția domnului Sergiu Nistor le-a fost băgat sibienilor pe gat acest pamflet de muzician numit Lupes. La prima evaluare a luat 7( nota neaparand nicaieri), urmând contestația la care a fost din nou nevoit sa apeleze la domnul Sergiu Nistor, care face parte din administrația prezidențială, brusc s-a făcut nota 9,20. Acum aceeași poveste, Lupes face din nou contestație, mizând pe intervenția lui Sergiu Nistor!!! Chiar nu ii este rușine sa minta ca artiștii nu doresc sa cante, cand ei au avut cele mai multe spectacole din toată tara? Nu ii e rușine, ca a facut atâția oameni competenți sa își dea demisia, la presiunea lui și în urma abuzurilor?!

  2. Stimate D-le Călin Blaga
    In calitate de angajat al filarmonicii de stat Sibiu va redau următoarele :
    1. Nici un artist/Muzician angajat în institutie nu a refuzat sau sabotat precum susțineți în articol activitatea instituției.
    2. Nu sindicaliștii sunt ofensați și nemulțumiți de managementul lui Cristian Lupes. Sindicatul nu a provocat sau influențat negativ artiștii, ba dimpotrivă a susținut activitatea Filarmonicii și a încurajat angajații la deschidere și înțelegere.
    3. Verificați referatele inaintate către CJ cu privire la conflictele apărute direct între manager și angajat.
    4. De când a început pandemia, angajații s-au conformat cerințelor manageriale fără concesii sau revolte.
    5. Dacă într-adevăr va interesează situația filarmonicii Sibiene, veniți la sediu și faceți un reportaj oficial.
    18 ani cât a fost manager Dl Ioan Bojin nu au existat astfel de probleme. Cum va explicați dumneavoastră și sursele dumneavoastră din filarmonica ca toate aceste situații au apărut de când e manager Cristian Lupes? Faceți va rog un exercițiu de gândire în acest sens și poate data viitoare veți redacta un articol corect și real!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…