spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Nici o zi fără șoferi sibieni băuți sau fără permise de conducere

Știri din Județ

Publicitate

Tot mai mulți șoferi din județul Sibiu se urcă la volan după ce au consumat alcool, droguri sau nu dețin permise de conducere. Zilnic, polițiștii rutieri suspendă zeci de permise de conducere și întocmesc zeci de dosare penale.

La data de 26 februarie, în jurul orei 2200, pe raza comunei Brateiu, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Brateiu au depistat un localnic în vârstă de 19 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea acest drept. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii  de conducere fără permis. 

La data de 27 februarie, în jurul orei 13:30, pe strada Unirii din localitatea Cisnădie, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism ale cărui plăcute de înmatriculare erau expirate. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin 4 din Codul Penal.

La data de 28 februarie, în jurul orei 20:10, pe DJ 141A, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un autoturism condus dinspre Șeica Mare spre Boarta de către un bărbat din Șeica Mare, în vârstă de 70 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 28 februarie, în jurul orei 14:50, pe DJ 143 A, în localitatea Ruja, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea un moped fără a deține acest drept. 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate cu privire la mopedul condus, s-a constatat că acesta este neînmatriculat. Nu în ultimul rând, bărbatul nu purta nici un element reflectorizant sau cască de protecție. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 28 februarie, în jurul orei 10:30, pe DJ 105 F, Valea Avrigului – Avrig, polițiștii au identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre o femeie în vârstă de 21 de ani, din Sighișoara, a cărei testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 08:05, în localitatea Copșa Mică, polițiștii au identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 34 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 28 februarie, în jurul orei 00:50, în localitatea Alțâna, polițiștii au identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat din Avrig,  în vârstă de 55 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere. În cauză au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…