12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

FOTO: Braconaj piscicol la Porumbacu de Jos. Mașina, plasele și peste 100 de kg de pește, confiscate!

Știri din Județ

În noaptea de 3/4 martie, polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.

Cu această ocazie, în zona localității Porumbacu de Jos, polițiștii au depistat un autoturism în interiorul căruia se aflau doi bărbați, tată și fiu, în vârstă de 22, respectiv 46 de ani, domiciliați în municipiul Făgăraș, județul Brașov.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii au găsit în interiorul acestuia plase de pescuit  de tip monofilament din nailon și din material textil și mai mulți saci cu pește proaspăt capturat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență sau autorizație, deținerea și utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, respectiv deținerea și transportul fără documente legale a peștelui obținut din pescuit.

De asemenea, au fost confiscate autoturismul, două plase de tip monofilament din nailon, în lungime totală de 130 de metri, 4 plase din material textil în lungime totală de 220 de metri, iar cantitatea de 123,3 kg de pește proaspăt a fost confiscată și predată în vederea valorificării.
Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Ordine Publică sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri