0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cinci elevi de la Goga au participat la concursul european „Juvenes Translatores”

Știri din Județ

Cinci elevi ai Colegiului Național „Octavian Goga” au avut ocazia de a participa la concursul european „Juvenes Translatores” .

Munca lor nu a fost lăsată nerăsplătită, eleva Munteanu Sara Nicoleta din clasa a XI-a B obținând o mențiune specială pentru traducerea sa remarcabilă, scrie cnogsibiu.com


Pentru a se pregăti de concurs, cei cinci elevi ai Colegiului Național Octavian Goga au analizat și tradus numeroase si variate texte literare, din română în engleză si viceversa. De asemenea, au fost organizate și câteva workshop-uri de traduceri, având-o ca invitat special pe domnișoara Anca-Simina Martin, asistent universitar în cadrul Departamentului de limba engleză al Facultății de litere și arte din Sibiu. Interpret și traducător cu multă experiență în domeniu, domnișoara Martin ne-a oferit sfaturi utile, abordând atât concepte practice, cât și teoretice.


Concursul este organizat de către Direcția Generală de Traduceri a Comisiei Europene (D.G. Traduceri) și se adresează liceenilor din întreaga Uniune Europeană. Este organizat anual, traducerile fiind analizate de către traducătorii oficiali ai Comisiei Europene. În total, în această ediție a competiției, s-au implicat 2797 de elevi care au dorit să își îmbunătățească abilitățile lingvistice.

Sara, povestește despre întreaga experiență:

CITEȘTE AICI ȘTIREA COMPLETĂ

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș