spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Vacanța de primăvară a elevilor, prelungită cu 3 săptămâni

Știri din Județ

Publicitate

Vacanța de primăvară a elevilor din învățământul preuniversitar va fi prelungită cu 3 săptămâni, între 2 aprilie și 4 mai. Evaluarea Națională va avea loc după Bacalaureat, în perioada 5-8 iulie, a anunțat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației în cadrul conferinței de presă de azi.

Pentru ca perturbările să fie minime, am propus o serie de modificări în structura anului şcolar. (…) Propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, această vacanţă va cuprinde perioada Sărbătorilor Pascale, fie că vorbim de Sărbătorile Pascale Catolice în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe în data de 2 mai. Vacanţa de primăvară – prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar„, a explicat ministrul.

Sorin Cîmpeanu spune că în localitățile cu o rată a incidenței depeste 6 la mie, dar care nu au intrat în carantină, cursurile vor continua în format fizic.

De asemenea, un lucru pe care suntem nevoiţi să îl acceptăm din motive de protecţie sanitară, din păcate, programul de recuperare, Programul naţional de acţiuni remediale va fi posibil doar până la pragul de 6 la mie. Acestea sunt discuţiile din acest moment„, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Structura anului școlar se modifică:

Vacanța de primăvară va fi în intervalul 2 aprilie – 4 mai și cuprinde sărbătorile pascale

Examenul de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezentă fizică 28 iunie-1 iulie (probe scrise)

Evaluarea Națională, decalată pentru 5-8 iulie, iar admiterea în liceu se va face după 8 iulie

Evaluările la clasa a IV-a și a VI-a se vor desfășura la datele stabilite, evaluările la clasa a II-a vor fi amânate însă pentru luna mai


Se vor păstra toate date inițiale pentru Titularizare și Definitivat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor