spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Vizită la Primăria Sibiu din partea Batalionului CIMIC România și a Diviziei de Afaceri Civile americane

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Astrid Fodor a primit marți, 23 martie, vizita unei delegații a Batalionului CIMIC România și a Diviziei de Afaceri Civile americane.

Scopul vizitei a fost informarea autorității locale cu privire la exercițiul militar Defender 21, un exercițiu de foarte mare amploare care se va desfășura în 26 de țări, printre care și România. Acesta va avea loc în mai și iunie 2021 și va implica aproape 30.000 de cadre militare, având ca scop general dezvoltarea pregătirii și interoperabilității militare între aliații și partenerii NATO.



„Reprezentanții CIMIC România și Civil Affairs SUA au realizat o vizită de contact în care ne-au informat despre exercițiul Defender 21 și și-au exprimat speranța că nu vor deranja populația Sibiului prin mutarea echipamentelor și trupelor militare, acestea urmând să tranziteze Sibiul. I-am asigurat că nu anticipez probleme în acest sens, populația Sibiului fiind deschisă și înțelegătoare când vine vorba de astfel de acțiuni. Mai mult, aceste exerciții militare sunt mereu foarte bine organizate astfel încât nu deranjează populația. Apreciez grija pe care structurile militare implicate în aceste exerciții o au pentru locuitorii spațiilor de desfășurare a acestora și faptul că sunt mereu deschiși și transparenți în relația cu populația civilă, încercând să creeze punți de comunicare.



Reprezentanții Civil Affairs au dorit să afle mai multe despre Sibiu, mai ales situația municipiului din punctul de vedere al infectărilor și vaccinării împotriva COVID. De asemenea, au propus un proiect foarte interesant pentru cunoașterea reciprocă: după ce situația medicală se va îmbunătăți, vor vizita licee și școli gimnaziale pentru a se întâlni cu elevii și pentru a discuta cu ei despre punctele comune ale culturii române și americane, dar și aspectele care ne deosebesc și ne fac mai interesanți unii pentru ceilalți. ” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?