12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Voluntarii PNL se testează anti-COVID înainte de fiecare acţiune

Știri din Județ

Voluntarii PNL Sibiu implicaţi în acţiunea de plantare de pomi de sâmbătă au postat în această seară pe Facebook mesajul lor prin care precizează că se testează anti-COVID înainte de fiecare acţiune. „Am avut testul antigen făcut, evident negativ, atât eu cât și colegii din echipa de voluntari, dat fiind faptul că mai mereu participăm la acţiuni umanitare și de voluntariat, motiv pentru care înainte de fiecare acțiune fiecare își face acest test pentru a fi în siguranța atât noi cât și cei cu care intram in contact” a precizat Alina Huciu, unul dintre voluntari. Mai mulţi voluntari, participanţi la acţiune au confirmat că şi ei şi-au făcut testul.

Presa locală a relatat astăzi că Adrian Bibu, administratorul public al judeţului este internat cu COVID la Spitalul Judeţean. S-a făcut legătura cu acţiunea de sâmbătă a voluntarilor PNL de plantare copaci la care au participat şi Raluca Turcan şi Daniela Cîmpean. În fotografiile postate de acestea pe Facebook se vede că voluntarii nu purtau mască.

Voluntarii prezenţi la acţiune declară că toţi aveau teste negative anti-COVID înainte de acţiune şi nu văd o legătură între aceasta şi îmbolnăvirea cu COVID a lui Adrian Bibu.

”Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a declarat Raluca Turcan pentru G4Media.ro.

Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătății și cel al Afacerilor Interne nr. 874/81/2020 oamenii care desfăşoară activităţi fizice intense (la locul de muncă) nu trebuie să poarte mască.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri