spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Sibiu la cutie – un cadou de suflet pentru mici și mari

Știri din Județ

Publicitate

După ce a lansat în decembrie anul trecut Timișoara la cutie, un produs cultural educativ ce s-a bucurat de un real succes pe plan local, Habarnam Club De Joacă Și Lectură lansează cel de-al doilea produs dedicat de data aceasta orașului Sibiu, într-o ediție limitată de Paști.


Sibiu la cutie oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Sibiu prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.




Prima felie din Sibiu la cutie reproduce trei clădiri emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi și cărți poștale. În pachet se găsesc planșele clădirilor: Turnul Sfatului, Casa Artelor și Casa Haller, care, prin tăiere, îndoire și lipire se transformă în miniaturi 3D și trei cărți poștale, în format A5, cu detalii ale fiecărei clădiri, care pot fi trimise celor dragi sau înrămate pe post de tablouri. Broșura de prezentare cuprinde informații despre Sibiu și despre cele trei clădiri în limbile română, germană, maghiară și engleză, venind astfel în întâmpinarea caracterului multietnic și multicultural al orașului.




“Prin Sibiu la cutie aveți posibilitatea de a face un cadou deosebit de Paști copiilor, prin care familiile să petreacă timp de calitate împreună, învățând despre arhitectura și istoria orașului, prin joacă. Mai mult decât atât, acesta poate fi și un cadou de suflet pentru prietenii sau membrii familiei, care anul acesta nu pot călători acasă din cauza pandemiei, dar cărora, acum le puteți trimite o bucățică din oraș, oriunde s-ar afla, alinându-le dorul de casă.” declară Elisabeta Varga-Piatek fondatorul proiectului.




Sibiu la cutie este realizat de o mână de oameni creativi, iubitori de frumos și autentic din Timișoara, Simeria și Câmpulung Muscel, care vor să promoveze valorile arhitecturale și istorice ale României într-un mod original, prin recrearea în miniatură a clădirilor valoroase.


Grafica tuturor materialelor este realizată de talentatul ilustrator de cărți pentru copii Dan Ungureanu, pe care îl cunoașteți din celebrele ilustrații de cărți, care ne-au făcut să-i îndrăgim și mai mult pe Apolodor, Fram și Micul Prinț.




Sibiu la cutie merită atenția dumneavoastră deoarece: este un cadou special pentru copiii pasionați de arhitectură, construcții, lucru manual. Dezvoltă atenția, memoria, vocabularul, cultura generală și nu în ultimul rând încrederea în sine. Stimulează discuțiile despre oraș și clădirile lui, despre cum ar trebui să fie spațiul public, spații verzi vs. spații construite, despre accesibilitate, dimensiuni/arhitectură/profesii etc. Este un suvenir fără pereche ce aduce, la propriu, o parte din centrul istoric al Sibiului la tine acasă. Poate fi trimis aproape oriunde în lume. Este un produs românesc creat în patru limbi: română, engleză, germană, maghiară.” declară inițiatoarea proiectului.



Nu am fi ales să continuăm proiectul nostru cu Sibiu la cutie, fără încurajările unor oameni cu drag de oraș, care ne-au oferit suportul în adaptarea conceptului pentru Sibiu, în documentarea privind clădirile alese precum și în promovarea proiectului pe plan local. Mulțumim partenerului Sibiu City App a cărui aplicație vă încurajăm să o folosiți pentru a afla și mai multe informații despre clădirile cuprinse în Sibiu la cutie.




Acum, când ieșitul la plimbare prin oraș a devenit un lux, Sibiu la cutie și Sibiu City App vă oferă posibilitatea de a face un tur al Sibiului, bucurându-vă de o mulțime de informații, filmări și trei clădiri în miniatură chiar la dumneavoastră acasă. https://sibiu.app.link/download-SibiuCityApp


Mai multe detalii despre Sibiu la cutie și comenzi online pe www.timisoaralacutie.ro/magazin/.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului