Ziua NATO, sărbătorită la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu

La sediul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au fost arborate Drapelul Naţional al României şi Drapelul Alianţei Nord-Atlantice, cu ocazia aniversării Zilei NATO.

Publicitate

Ziua NATO în România este marcată, începând din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie, în baza Legii 390/2004. În acest an, este sărbătorită la 4 aprilie.

Țara noastră, alături de Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia au fost invitate să înceapă procesul de aderare în cadrul Summit-ului de la Praga din data de 21 noiembrie 2002. Ca urmare a acestui demers, pe 26 martie 2003 la Bruxelles s-au semnat Protocoalele de Accedere în structurile Alianţei. România a încheiat procesul politic de aderare la Alianţa Nord-Atlantică pe 29 martie 2004. În același an, pe 2 aprilie, în cadrul unui ceremonial desfăşurat la Cartierul General al NATO de la Bruxelles, a fost înălţat drapelul României alături de cele ale celorlalte state membre NATO.

Ziua NATO în ţara noastră se aniversează, în conformitate cu prevederile Legii 390 din 2004, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.

Desfășurarea activității a fost adaptată actualului context pandemic, fiind respectate măsurile de distanțare și protecție sanitară”, potrivit reprezentanților Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *