JUDEȚUL SIBU: Dosare penale și permise suspendate din cauza consumului de alcool sau droguri

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

La data de 9 aprilie, în jurul orei 23:30, în comuna Biertan, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 20 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul DRUGTEST a rezultat pozitiv la substanța THC-5 Cannabis, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 10 aprilie, în jurul orei 15:00, pe raza comunei Bazna, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au depistat un localnic în vârstă de 54 de ani în timp ce conducea un autoturism cu o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce șoferului i-au fost recoltate probe biologice, pe numele acestuia s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 aprilie, în jurul orei 15:00, în satul Chirpăr, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au depistat un localnic în vârstă de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. De asemenea, din verificările efectuate a rezultat că autoturismul condus este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe auto este fals. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

La data de 10 aprilie, în jurul orei 18:00, pe raza localității Jina, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au depistat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Dobârca, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de vehicule.În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 10 aprilie, în jurul orei 20:30, în municipiul Sibiu, pe Bulevardul Victoriei, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un localnic în vârstă de 21de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. Pe numele sibianului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 10 aprilie, în jurul orei 20:30, pe raza comunei Brădeni, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 23 de ani, din Iacobeni.

Cu ocazia verificării documentelor, șoferul le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi fals.  În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, uz de fals și complicitate la uz de fals.

La data de 10 aprilie, în jurul orei 23:00, pe raza localității Ighișul Nou, a fost depistat un alt șofer care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Este vorba despre un localnic în vârstă de 36 de ani a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 11 aprilie, în jurul orei 18:00, pe raza localității Brădeni, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un brașovean în vârstă de 31 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că dreptul bărbatului de a conduce este suspendat.Totodată, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a rezultat într-o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma celor constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 11 aprilie, în jurul orei 23:30, pe raza localității Gura Râului, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Cristian, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere.  Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu această ocazie s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri