Cel mai vechi certificat de vaccinare a fost emis la Sibiu!

Muzeul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş a expus, luni, cel mai vechi certificat de vaccinare din România. Acesta a fost emis la Sibiu în anul 1846. “Certificatul atestă vaccinarea împotriva variolei (vărsatul negru), una dintre cele mai devastatoare şi letale boli, eradicată abia în anul 1978. Este, de altfel, primul vaccin folosit pentru combaterea unei boli contagioase”, a anunţat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă citat de AGERPRES.

În perioada 24 – 30 aprilie 2021 se marchează Săptămâna Mondială a Imunizării.

Muzeul UMFST Târgu Mureş a fost inaugurat la începutul acestui an pentru a conserva şi promova moştenirea academică locală şi se află în incinta Cetăţii Medievale Târgu Mureş, în Clădirea Manutanţei. Voluntarii, studenţi la programul de studii Istorie, vor ghida vizitatorii şi le vor prezenta zonele expoziţionale.

Sprijină tinerii cu dizabilităţi mentale din Casa lui Ionuţ, Cisnădioara

Ajută Fundaţia Little John din Cisnădioara, judeţul Sibiu cu o donaţie! 6 tineri cu dizabilităţi mentale din centrul rezidenţial Casa lui Ionuţ au nevoie de sprijin! Iar alţi 130 de copii şi tineri din zona Sibiului se pot bucura de programele anuale ale Taberei de Vară.

F

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *