7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Datorită scăderii cazurilor de infectare, se reduc paturile COVID din spitalele județului Sibiu

Știri din Județ

Instituția Prefectului județul Sibiu, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu, au avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții unităților sanitare din județul Sibiu, care au amenajate în acest moment circuite în zona roșie, pentru tratarea pacienților confirmați pozitiv cu virusul SARS CoV-2.

Conform acestora, din cauza scăderii cazurilor de infectare cu COVID-19, se vor reduce numărul paturilor rezervate exclusiv pentru pacienții cu coronavirus, acestea fiind puse la dispoziția celorlalți bolnavi.

La acest moment sunt amenajate în județul Sibiu un număr de 486 de paturi pe secții și 46 de paturi ATI.

„Ședința de lucru a fost organizată în contextul în care în ultimele săptămâni s-a constat o scădere a numărului de cazuri noi confirmate. În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 753/2021 al Ministrului Sănătății privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizare spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru paciență, cazuri confirmate și suspecte COVID-19, conform clasificării spitalelor pe 3 niveluri de competență.

Astfel până la finalul săptămânii spitalele din județul Sibiu, vor transmite către Direcția de Sănătate Publică Sibiu propuneri pentru alocarea unui număr mai mic de paturi pentru pacienții confirmați sau suspecți COVID-19, în condițiile prevăzute de Ordinul nr. 753/2021 al Ministrului Sănătății. „ transmit reprezentanții Prefecturii județului Sibiu

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș