20.2 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Gaudeamus igitur a răsunat în Piaţa Mare

Știri din Județ

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu împreună cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu au organizat astăzi în Piața Mare festivitatea de închidere a anului universitar 2020/2021. Cele două instituții de învățământ superior au celebrat alături de o parte dintre absolvenți, cadre didactice și invitați încheierea unui an atipic, care a stat sub semnul pandemiei, al restricțiilor, al distanțării sociale. Această ceremonie a marcat încheierea unei etape importante din viața absolvenților.

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu i-a întâmpinat pe absolvenţi şi profesori: „După un an greu, în care cursurile s-au ținut online și v-a lipsit socializarea cu colegii și contactul cu profesorii, sunt sigură că vă grăbiți cu atât mai mult să spuneți „La revedere!” acestui an și vă gândiți la ce urmează: examenele, primul loc de muncă și o vacanță de vară binemeritată. Vă doresc să ștergeți amarul acestui an greu cu relaxarea zilelor de vacanță, să vă apropiați din nou de prieteni și să călătoriți. Avem nevoie cu toții de puțin soare și de optimismul pe care vara și momentele ei frumoase le aduce mereu. Fiți responsabili, respectați regulile, dar profitați din plin de acest respiro. Vă felicit pe toți, elevi și cadre didactice, pentru efortul de a continua studiile în ciuda restricțiilor și condițiilor neobișnuite.”

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza a ţinut o rugăciune şi a amintit semnificaţia zilei, de cinstire a eroilor.

Sorin Radu, rectorul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu: „Iată-ne la finalul anului universitar, într-un număr mare, nu câţi ne-am fi dorit, în locul în care de ani buni deschidem un eveniment devenit important în viaţa comunităţii sibiene: cursul festiv, ceremonia de absolvire a studiilor de către studenţii de la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu şi a Universităţii Lucian Blaga. Ce demonstrează aceasta? Că împreună studenţi, profesori, părinţi, responsabilii comunităţii am fost solidari, am fost responsabili, ne-am implicat în bunul mers al cetăţii şi am reuşit să ducem la bun sfârşit un an universitar greu”.

Generalul Ghiţă Bărsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre: „Se cuvine să mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit din spate şi mă refer în primul rând la părinţii dumneavoastră, distinşi absolvenţi”. El a încurajat pe toţi să se vaccineze. „Cred în viitorul acestei ţări!”

Vladu Denisa, absolventă, reprezentata studenţilor din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a vorbit audienţei despre semnificaţia evenimentului şi parcursul anilor de şcoală: „Meritul pentru pregătirea de înaltă calitare de care am avut parte este al cadrelor didactice a Universităţii noastre, adevăraţi mentori şi modele de urmat pentru noi”.

Din partea studenţilor Academiei Forţelor Terestre a vorbit plutonier adjutant Mircea Costea: „Toate greutăţile prin care am trecut au fost şi trebuie să fie dovada faptului că educaţia va rezista şi în cele mai dificile condiţii”.

La finalul ceremoniei cvartetul Filarmonicii de Stat Sibiu a susţinut un scurt recital cu piesa „Oda bucuriei”.

GALERIE FOTO:

gaudeamus
gaudeamus
gaudeamus
gaudeamus
gaudeamus
gaudeamus

VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri