10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Trif: Guvernul Cîțu îngroapă satul românesc și firmele de construcții (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

S-au terminat banii pentru investițiile guvernamentale în drumuri, grădinițe, școli și dispensare, rețele de gaz, apă potabilă și canalizare, anunță, sec, guvernul Cîțu.


Primarii care au proiecte de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) au fost anunțați de Ministerul Dezvoltării, prin adresa nr. 75294/22.06.2021, că fondurile au fost epuizate. Edililor li se dau trei soluții, din care două sunt imposibil de realizat: să plătească lucrările din fonduri proprii (deși nu au bani prinși în buget pentru astfel de lucrări), să apeleze la “alte surse legal constituite” (nu au timp și nici posibilitate) sau să sisteze lucrările.
Stoparea PNDL în plină vară, prin tăierea finanțării, înseamnă dezastru pentru firmele de construcții și împingerea lor spre faliment. Este obligatoriu ca ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să facă presiune pe guvernul iresponsabil condus de peneliști și useriști, pentru a obține din nou finanțare.


PNDL a fost conceput și implementat de Partidul Social Democrat, cu scopul de a asigura dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României, prin investiții guvernamentale în infrastructură.


În județul Sibiu, guvernarea PSD a finanțat 47 de proiecte prin PNDL I, iar prin PNDL II alte 120 de mari proiecte. Toate localitățile din județul Sibiu, inclusiv Consiliul Județean, care au depus proiecte în perioada 2015-2019 au primit finanțare integrală de la Guvernul României, astfel că majoritatea școlilor, dispensarelor, a drumurilor, rețelelor de alimentare apă potabilă, canalizare, a sistemelor de iluminat public etc au fost realizate prin acest program.


A fost o reușită a PSD aducerea celei mai mari sume de bani în județul Sibiu, prin PNDL. Personal, am fost periodic în teren, cu ministrul Dezvoltării de la acea dată, Daniel Suciu, pentru a ne asigura că aceste investiții sunt implementate, în folosul locuitorilor județului nostru.
Înainte de a se cocoța la guvernare (în mod ilegitim), peneliștii și useriștii înfierau PSD-ul pentru acest program de dezvoltare a satului românesc în special și anunțau că îl vor desființa, generând proteste chiar din rândul primarilor PNL. Să fie, oare, acesta primul pas în oprirea definitivă a PNDL? Să sperăm că ministrul UDMR nu va accepta acest lucru! Noi sigur vom presa guvernul să asigure fondurile necesare finalizării investițiilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri