19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Focar de Pestă Porcină Africană la Hamba. Trei porci au fost uciși prin împușcare

Știri din Județ

Prefectura județului Sibiu vă informează că în data de 09.07.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcine Africană în localitatea Hamba, județul Sibiu.

Focarul a fost depistat ca urmare a sesizării medicului veterinar cu privire la faptul că un număr de 3 suine nu aveau o stare de sănătate bună. Au fost prelevate probe în vederea testării, iar rezultatele au fost pozitive pentru pestă porcină. Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri a fost adoptată decizia nr 19/2021.

Pentru focarul identificat în localitatea Hamba s-au stabilit următoarele:

– Începând cu data de 08.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea Hamba cu o rază de 3 km, incluzând localitățile : HAMBA și ȘURA MARE.
– Începând cu data de 08.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea Hamba , cu o rază de 10 km, ( cuprinde și zona de protecție) incluzând localitățile : SIBIU, BUNGARD, SLIMNIC, DAIA, NOU și ROȘIA din județul Sibiu.


S-a recurs la uciderea celor 3 suine din exploatație prin metoda “ucidere prin asomare cu pistol cu glonț captiv și decerebrare prin spinalizare”. În cazul acestui focar nu s-a efectuat evaluarea animalelor datorită faptului că acestea au fost introduse în exploatație fără documente sanitar veterinare, motiv pentru care proprietarul exploatației a fost sancționat, conform prevederilor legale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc