pesta porcina c default

Focar de Pestă Porcină Africană la Hamba. Trei porci au fost uciși prin împușcare

Prefectura județului Sibiu vă informează că în data de 09.07.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcine Africană în localitatea Hamba, județul Sibiu.

Publicitate
itpadi

Focarul a fost depistat ca urmare a sesizării medicului veterinar cu privire la faptul că un număr de 3 suine nu aveau o stare de sănătate bună. Au fost prelevate probe în vederea testării, iar rezultatele au fost pozitive pentru pestă porcină. Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri a fost adoptată decizia nr 19/2021.

Pentru focarul identificat în localitatea Hamba s-au stabilit următoarele:

– Începând cu data de 08.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea Hamba cu o rază de 3 km, incluzând localitățile : HAMBA și ȘURA MARE.
– Începând cu data de 08.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea Hamba , cu o rază de 10 km, ( cuprinde și zona de protecție) incluzând localitățile : SIBIU, BUNGARD, SLIMNIC, DAIA, NOU și ROȘIA din județul Sibiu.


S-a recurs la uciderea celor 3 suine din exploatație prin metoda “ucidere prin asomare cu pistol cu glonț captiv și decerebrare prin spinalizare”. În cazul acestui focar nu s-a efectuat evaluarea animalelor datorită faptului că acestea au fost introduse în exploatație fără documente sanitar veterinare, motiv pentru care proprietarul exploatației a fost sancționat, conform prevederilor legale.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *