5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Britanicul Graham Jarvis câștigă prima etapă a raliul hard enduro Red Bull Romaniacs

Știri din Județ

Britanicul Graham Jarvis (Husqvarna) a câştigat, miercuri, prima etapă a raliul hard enduro Red Bull Romaniacs, ajuns la ediţia a 18-a – Vertical Madness Reloaded, şi este lider la clasa Gold, potrivit Agerpres.

Jarvis, care are şase titluri la cel mai dificil raliu hard enduro de pe planetă, a fost cronometrat cu timpul de 4 h 51 min 7 sec, fiind urmat de germanul Manuel Lettenbichler (KTM), campionul en titre, la 2 min 29 sec, şi de sud-africanul Wade Young (Sherco), câştigătorul calificărilor, la 9 min 10 sec, etc. Podiumul la clasa Gold este identic şi la general.

La Silver, victoria de etapă i-a revenit americanului Nick Fahringer (Sherco), în 5 h 11 min 32 sec, urmat de slovenul Toni Mulec (KTM), la 14 min 22 sec, şi de britanicul Jamie Lewis (Beta Steve Plain Motorcycles), la 16 min 37 sec, etc. Cei trei ocupă podiumul şi la general, în aceeaşi ordine.

Islandezul Agust Mar Viggosson (Sherco) s-a impus la clasa Bronze, în 4 h 37 min 13 sec, urmat de rusul Dmitri Taghirov (UktusMoto), la 2 min 36 sec, şi de spaniolul David Canibe (Emon Gas), la 3 min 2 sec, etc. La general, lider e Viggosson, urmat de David Canibe şi belarusul Artem Kuncevici (Avantis).

La clasa Iron, victoria de etapă a fost adjudecată de elveţianul Raffael Panzeri (MCS Racing Moto Center Schwyz), în 2 h 48 min 33 sec, urmat de slovenul Tjasa Fifer (Betamotor Adriatic), la 1 min 59 sec, şi de rusul Gheorghi Ivanov (Avantis), la 6 min 38 sec, etc. La general, conduce Panzeri, urmat de Fifer şi de estonianul Timo Hermlin (SSK Olev MTU).

Rusul Dmitri Ahmanaev (F911) a câştigat la clasa Atom, în 2 h 33 min 12 sec, urmat de uruguayanul Carlos Correa (Team Uruguay), la 4 min 21 sec, şi de americanul Danny Melvin (Melvins speed shop), la 8 min 12 sec, etc. La general, Ahmanev conduce, urmat de Danny Melvin şi de Correa.

Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro din lume, organizat în judeţul Sibiu, este din 2021 etapă a Campionatului Mondial de hard enduro.

Federaţia Internationala de Motociclism a ajuns la un acord cu WESS (World Enduro Super Series), pentru ca începând din 2021 să se înfiinţeze un Campionat Mondial de hard enduro. Acesta se cheamă FIM Hard Enduro World Championship, iar Red Bull Romaniacs este etapa a patra.

Sursa foto: Red Bull Romaniacs (Facebook)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș