5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Bomba de la Spitalul CFR Sibiu: Concursul de manager ANULAT!

Știri din Județ

Actualizare 17.08, ora 16. Vezi mai jos

Deşi aflat în plină desfăşurare, concursul organizat pentru postul de manager a fost anulat în această seară. Decizia a fost luată fără a se oferi nicio motivaţie publică de consiliul de administraţie, condus de de Gabriela Robitu, reprezentant din Bucureşti, al Ministerului Transporturilor.

Iniţial la concurs s-au înscris două persoane. La evaluarea dosarelor, una a fost respinsă. S-a trecut la etapa test grilă unde a participat doar candidatul rămas în concurs, dr. Liliana Coldea. Aceasta a obţinut nota 7,20. Pentru că nota minimă era 7 s-a trecut la următoarea fază de concurs: susţinerea proiectului de management. Această probă a fost programată astăzi la ora 10. Dar, surpriză! Comisia de concurs a înştiinţat-o pe dr Liliana Coldea că proba nu se poate susţine pentru că „nu s-au primit nişte răspunsuri de la Bucureşti”, cum a relatat chiar Coldea. Deşi a cerut lămuriri, comisia nu a fost capabilă să le ofere. I s-a spus să mai aştepte. Apoi, în această seară, pe siteul Spitalului CF Sibiu a apărut un anunţ sec, de două rânduri, semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului, Gabriela Robitu, care anunţă anularea concursului de manager. Fără motivare, doar invocarea unei hotărâri nr 10, luată tot azi de Consiliul de Administraţie. Hotărâre care nu este publică.

„Mă voi consulta cu un avocat şi voi ataca în instanţă această decizie. Nu există niciun motiv de anulare a concursului!” a precizat pentru SIBIU INDEPENDENT dr. Liliana Coldea. Ea a mai relatat că la proba test grilă a identificat două întrebări care nu se regăseau în bibiliografia de concurs.

Conducerea Ministerului Transportului şi cea a Consiliului de Administraţie a Spitalului CF Sibiu nu a putut fi găsită, dar cereri de informaţii au fost trimise.

Actualizare 17.08, ora 16.

Abia astăzi, 17.08, după masă, Consiliul de Administrație al Spitalului CF din Sibiu a publicat hotărârea care a stat la baza deciziei de anulare a concursului. În aceasta sunt invocate niște articole de lege, care de fapt fac referire exclusiv la prerogativele Consiliului de Administrație în a organiza concursul de manager. În hotărâre se precizează că: „Membrii Consiliului de Administrație al Spitalului general CF Sibiu, analizând documentele înaintate de către comisia de concurs, constată că procedura de concurs este viciată și anulează concursul”. Nu se oferă detalii despre ce a viciat concursul.

Deși am contactat de ieri biroul de presă al Ministerului Transportului, nu am primit niciun răspuns. Precizăm că membrii Consiliului de Administrație sunt numiți de acest minister, condus de USR-istul Cătălin Drulă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri