DSP Sibiu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de cazuri Covid, odată cu începerea şcolii

Publicitate

Numărul de cazuri de COVID-19 din judeţul Sibiu este posibil să crească vertiginos, odată cu începerea şcolii, dacă părinţii nu îşi vaccinează copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), colonelul Marius Chelu, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

„Vom avea nevoie de sprijinul tuturor pentru a convinge părinţii de importanţa vaccinării copiilor în grupele de vârstă 12-18 ani. Odată cu începerea şcolii, există posibilitatea ca numărul de cazuri să crească vertiginos şi vom asista la consecinţe cel puţin la fel de grave ca cele de anul trecut”, a declarat directorul adjunct al DSP Sibiu, colonelul Marius Chelu.

Oficialul DSP şi-a exprimat îngrijorarea în timpul unei întâlniri pe care a avut-o luni, cu consilierii locali şi judeţeni ai Organizaţiei Judeţene a USR PLUS.

„Consilieri locali şi judeţeni USRPLUS din judeţul Sibiu s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, cu medici şi cadre didactice, în scopul intensificării procesului de vaccinare la nivel judeţean. Mai sunt câteva zile până la debutul anului şcolar şi suntem îngrijoraţi de situaţia pandemică actuală, amplificată de varianta Delta a virusului. Considerăm că fiecare dintre noi, la nivel individual, avem responsabilitatea de a acţiona pentru a preîntâmpina consecinţele valului 4 COVID, în special un nou colaps al sistemul sanitar”, se arată în comunicatul celor de la USR PLUS Sibiu.

Liderul judeţean al USR PLUS Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu, consideră că procentul celor vaccinaţi nu este satisfăcător.

„Deşi au existat campanii de vaccinare în toate mediile şi în toate formele, procentul celor vaccinaţi nu este satisfăcător. Am discutat cu colegii mei din judeţ şi vom încerca să venim cu acţiuni particulare pentru zonele unde nu a existat deschidere pentru caravana de vaccinare. Facem apel şi pe această cale la toţi factorii responsabili să conştientizeze importanţa vaccinării şi faptul că această pandemie nu poate fi oprită dacă nu suntem cât mai mulţi în aceeaşi barcă. Vom traversa tot mai greu aceste valuri, atât medical, cât şi economic”, a declarat liderul filialei judeţene USR PLUS Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu.

Luni s-a închis temporar unul din cele 11 centre de vaccinare, care funcţiona în Zona Industrială Vest din municipiul Sibiu. În judeţul Sibiu, până la momentul de faţă au fost imunizate, în total, 134.268 persoane cu prima doză de vaccin, iar dintre acestea 120.140 persoane au făcut şi cea de-a doua doză de vaccin. „În perioada 31.12.2020 – 31.08.2021 au fost raportate 73 cazuri de reacţie adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 53 pentru vaccinul produs de Pfizer, 6 pentru vaccinul produs de AstraZeneca,13 pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson şi 1 pentru vaccinul produs de Moderna”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Sibiu.

Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *