spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Sărbătoare ca în America a Şcolii „I.L. Caragiale” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Şcoala gimnazială „I.L. Caragiale” din Sibiu a împlinit anul acesta 60 de ani de existenţă. Directorul Romulus Simion, alături de cadre didactice, părinţi şi elevi au dorit să marcheze acest moment aniversar deosebit. Prin bunăvoinţa Muzeului ASTRA, scena în aer liber de pe lac şi zona adiacentă au devenit o zonă a celebrării bucuriei revederii pentru multe generaţii de absolvenţi ai şcolii. Deşi o şcoală mică, din perspectiva efectivelor de elevi, „I.L. Caragiale” ocupă de ani buni locuri fruntaşe în clasamentele rezultatelor la învăţătură din judeţ. Mulţi din absolvenţii şcolii au făcut carieră în ţară şi străinătate în diferite domenii. Unii dintre ei au trimis mesaje pentru acest eveniment şi fotografii de demult, cuprinse în cărţile editate cu acest prilej aniversar.

Ce a surprins în această aniversare ţinută în 2 septembrie a fost relaxarea organizatorilor şi participanţilor. Zâmbete, veselie, bucuria revederii. Discursurile invitaţiilor au fost presărate cu momente artistice ale elevilor şi absovenţilor şcolii. Prezentarea a fost asigurată de Cosmin Chelcea şi Andra Popoviciu. Dintre oficialii locali am remarcat pe viceprimarul Alexandru Dumbravă, inspectorul şcolar general Monica Munteanu, consilierul local Lerner Helmut, consilierul local Raul Apostoiu (el fiind şi fost elev al şcolii), inspectorul şcolar Diana Bucuţă.

Elevii şi absolvenţii au asigurat momentele artistice cu dansuri săseşti, dansuri moderne, muzică la chitară sau scenete de teatru. Junii Sibiului alături de Robert Târnăveanu (absolvent al şcolii) au susţinut un scurt recital, un cadou oferit de Silvia Macrea, directoarea ansamblului, absolventă a acestei şcoli.

Expoziţia de desene şi fotografii din istoria şcolii a fost de interes pentru actualii şi foştii elevi. Iar gazdele au pregătit gustări pentru toţi cei prezenţi.

Spre finalul evenimentului a fost dezvelit bustul lui I.L. Caragiale, realizat de sculptorul Ioan Cândea. Acesta a fost realizat cu sprijinul Asociaţiei de părinţi „Prichindeii Caragiale” şi va fi expus în noul corp de clădire al şcolii. Asociaţia s-a implicat activ în organizarea evenimentului alături de cadrele didactice şi elevi. Trebuie amintit că lunile acestea se lucrează intens la construirea unui nou corp de clădire cu o sală de sport, sală cerută de conducerile succesive ale şcolii din anul 1963! Primăria Sibiu a asigurat finanţarea pentru această clădire şi refacerea spaţiului verde, dar mai este nevoie de fonduri pentru refacerea după şantierul existent a întregii zone de parc a şcolii.

Aniversarea Şcolii Gimnaziale „I.L. Caragiale” a adus şi foste cadre didactice şi directori ai şcolii, unii la vârsta senectuţii. Emoţionant a fost şi mesajul transmis de fiica fostei directoare Corina Hanea despre strădania acesteia, ani la rând, de a schimba numele şcolii din nr. 16 în I. L. Caragiale.

FOTO:

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
IMG
IMG
n
n
WhatsApp Image    at
n
n
n

VIDEO:

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Foarte frumos. Însă în spatele acestui eveniment stă munca a numeroase cadre didactice. Ca în mai toate cazurile, acestea nu sunt amintite cu nume și prenume. În schimb toate oficialitățile din Primărie și ISJ sunt amintite….Păcat. Era necesar să amintiți câteva cadre didactice. Multe din acestea și-au sacrificat mare parte din concediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde