20.2 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

Depuneți declarații pentru imobilele nelocuite, pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare!

Știri din Județ

Odată cu modificarea Regulamentului privind taxa de salubrizare care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, sibienii nu mai datorează taxă de salubrizare pentru imobilele nelocuite.

Pentru a beneficia de această prevedere a noului Regulament, reamintim celor care dețin imobile nelocuite/nefuncționale că au obligația să depună anual o declarație de impunere. Precizăm că TOȚI proprietarii care dețin astfel de imobile nelocuite au obligația de a depune această declarație, chiar dacă în perioada 2016 – 2020 au depus deja o declarație de impunere în acest sens. Această măsură a fost luată pentru ca Direcția Fiscală să aibă o situație cât mai clară și actualizată privind imobilele pentru care nu se va mai plăti taxă de salubrizare.

Publicitate

Termenul limită de depunere a declarației pentru anul în curs a fost prelungit până în 30 septembrie 2021. Sibienii care dețin imobile nelocuite sunt rugați să depună declarația până la data menționată, împreună cu confirmarea din partea asociației de proprietari / locatari – în cazul imobilelor ce fac parte din asociații și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional în cazul celorlalte imobile.

Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf

IMPORTANT! Pentru a depune această declarație nu este nevoie să vă deplasați la ghișeele Direcției Fiscale, ci puteți să o trimiteți și online, pe declaratie.salubrizare@sibiu.ro sau pe portalul de e-administrație de pe sibiu.ro, dacă aveți cont, la secțiunea Taxe și Impozite, prin mesaj.

În situația în care acești proprietari nu depun declarația până în data de 30 septembrie, se va stabili din oficiu o taxă de salubrizare pentru perioada 1 februarie 2021 – 31 decembrie 2021  în cuantum penalizator egal cu dublul valorii abonamentului PRACTIC, adică 84 de lei/lună.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua. Pentru cei care nu locuim in țară si nu am aflat de depunerea aceste declarații, decât acum când am revenit in țară, se mai poate face ceva. Dacă mai sunt persoane in aceeași situație as dorii să aflu cum au rezolvat problema. Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri