spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Muzeul Astra găzduiește timp de 3 zile Guitar Meeting – cel mai mare eveniment din România dedicat chitariștilor

Știri din Județ

Publicitate

Începând de mâine, 17 septembrie, Muzeul Astra găzduiește timp de 3 zile cel mai mare eveniment din România dedicat chitariștilor – Guitar Meeting, ediția a VII-a. Vor avea loc Concertul Manifest, la care cântă sute de chitariști participanți, concerte live în aer liber susținute de Bucovina, Cargo și Mircea Vintilă, seria Young Revolution ce aduce în atenție trupe tinere, ateliere, masterclass-uri, expoziții, proiecție de film, lansare de carte și alte activități.

 Un program cultural bogat, în spiritul rock

În acest an, prin tema ediției “Experience”, organizatorii încurajează chitariștii să iasă din mulțime și să se facă auziți prin sunetele de chitară, în cadrul Concertului Manifest – cel mai spectaculos și emoționant moment al întregului festival, atât pentru participanți, cât și pentru publicul larg. Evenimentul are loc sâmbătă, 18 septembrie 2021, începând cu ora 17:00, la Muzeul Astra din Sibiu.

În cadrul marelui concert, sute de chitariști vor cânta în același timp un playlist format din 17 piese folk-rock, românești și internaționale, multe dintre ele fiind interpretate chiar împreună cu autorii acestora.

Pentru prima dată la Guitar Meeting, membrii trupei Bucovina vor urca pe scenă pentru a cânta bine-cunoscutele piese „Straja” și „Spune tu vânt” alături de participanți, iar trupa Cargo va da tonul unor momente muzicale cu adevărat speciale, dedicate pieselor „Românie te strig” și „Zi de Zi”. Și-au mai anunțat prezența la eveniment membrii Trooper, foarte iubiți de publicul rock din Sibiu și cunoscutul artist Mircea Vintilă, cu toții impresionați de amploarea și emoția transmisă de  edițiile trecute ale Concertului Manifest.

Vineri, 17 septembrie, de la ora 18:00, Guitar Meeting propune seara Young Revolution – o serie de concerte susținute de artiști tineri din toată țara, care vor experimenta noi sound-uri rock. Din lineup fac parte sibienii de la Revolver (care își vor lansa, cu această ocazie, albumul de debut – “Revolter”), chitaristul Alex Petrenchi și trupele Dark Rose, Transilvanian Frost și Flaming Skies.

După concertele susținute de artiștii din noul val urmează show-ul live al trupei Bucovina, care cântă pentru prima dată la Guitar Meeting. Sound-ul lor unic în stil folk metal cu influențe tradiționale se va auzi în locație, începând cu ora 21:00.

Ziua de sâmbătă debutează cu un concert susținut de Mircea Vintilă, începând cu ora 14:00. Marele artist va aduce cântecele folk în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”, potrivindu-se la fix cu atmosfera autentică a satului de altădată.

Un alt moment mult așteptat de public este revenirea trupei Cargo în Sibiu, după mulți ani de la ultimul concert susținut aici. În seara zilei de sâmbătă, de la ora 21:00, artiștii ne invită la un show de rock clasic, în stilul în care ne-au obișnuit.

Dincolo de momentele de muzică, experiența culturală oferită la festival va fi una extrem de complexă. Asociația Culturală Play, organizatorul festivalului, a pregătit un program dens de care se va putea bucura nu doar comunitatea de chitariști, cât și publicul larg din Sibiu și împrejurimi.

În toate cele trei zile ale festivalului se vor putea vizita două expoziții inedite. Guitar Heroes Expo este un repertoriu vizual, care surprinde trăirile intense ale chitariștilor de la edițiile trecute, prin intermediul unei selecții de fotografii de mare impact. Guitar Afterlife Expo reunește o serie de chitare vechi, recondiționate, care au fost transformate în adevărate obiecte decorative, în cadrul celor 2 proiecte conexe: Painted Sounds (tineri artiști care pictează în timpul concertelor, lăsându-se inspirați de sunete) și Guitar Art Craft (chitarele vechi care primesc o nouă viață, devenind funcționale sau de decor).

Sâmbătă, 18 septembrie, la ora 15:00, are loc lansarea cărții „The Final Lockdown” semnată Cristi I. Popescu, de interes pentru comunitatea rock și nu numai. Volumul va fi prezentat publicului în prezența autorului și a invitaților speciali: Alin Dincă (Trooper), Cristian Hrubaru (RockFm), Florin Țibu (Bucovina), iar evenimentul va fi moderat de Dragoș Varga. Cartea prezintă o culegere de interviuri cu artiștii, din perioada în care rock-ul a fost și el în stare de urgență, dar și o serie de recenzii făcute de autor albumelor noi ale celor invitați la discuții, dând astfel un context mai larg muncii lor.

În seara zilei de sâmbătă, de la ora 19:30, organizatorii au pregătit proiecția filmului documentar „Hansa Studios: By The Wall 1976-90”, în cadrul proiectului Rock the Screen. Filmul va fi unul inspirațional pentru participanți, fiindcă vor lua contact cu experiența din studioul de înregistrări și cu procesul de producție și creație a unora dintre cei mai cunoscuți muzicieni: David Bowie, Depeche Mode sau U2. Proiecția se desfășoară în Sala Auditorium din Pavilionul Muzeal Multicultural.

În cadrul festivalului vor avea loc și o serie de masterclass-uri de chitară și voce dedicate artiștilor. Cele 3 workshop-uri din agenda evenimentului sunt susținute de artistul Florin „Crivăț” Țibu, membru al trupei Bucovina (sâmbătă, ora 12:00), chitaristul și producătorul străin Waqas (duminică, ora 12:00) și MeeRah, antrenor vocal cu experiență (duminică, ora 14:00).

Pentru publicul larg, organizatorii au pregătit atât o zonă de ateliere tematice pentru familii și copii, împreună cu Muzeul Astra, cât și o zona de ateliere de muzică – Born to Play, în parteneriat cu Music Hub.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Guitar Meeting se face prin achiziționarea unui bilet la Muzeul Astra de la intrarea în locație sau online (de pe site-ul Muzeului Astra) și este permis, conform reglementărilor în vigoare: exclusiv persoanelor care fac dovada vaccinării complete, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR / antigen rapid sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Minorii până la 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în registrul electronic de vaccinare.

Guitar Meeting  este un eveniment organizat de Asociația Culturală Play și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu,  Consiliul Județean Sibiu și AFCN.

Parteneri instituționali: Consiliul Județean Sibiu și Muzeul Astra.

Parteneri: GLS, Marquardt, Unimat, Promenada Sibiu, Ursus, Easy Industry, Tinero, Thomas Haus, RockFM.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…