spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Profesor ULBS premiat de Societatea Europeană de Literatură Comparată

Știri din Județ

Publicitate

Luni, 20 septembrie 2021, Societatea Europeană de Literatură Comparată (European Society of Comparative Literature – ESCL) a anunțat câștigătorii Premiului de Excelență pentru Cercetare în Colaborare (Excellence Award for Collaborative Research). Premiul a fost acordat volumului Great Immortality. Studies on European Cultural Sainthood (Brill, 2019), editat de către Jón Karl Helgason și Marijan Dović și avându-l printre contributori pe Andrei Terian, profesor la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Alături de ICLA (International Comparative Literature Association), ESCL este una dintre cele mai prestigioase asociații profesionale din domeniul studiilor literare la nivel mondial. Spre deosebire de Premiul Anna Balakian al ICLA, ce recompensează doar volumele de autor, Premiul de Excelență al ESCL recunoaște valoarea cercetărilor colective. Însă, indiferent de natura lor, premiile ambelor asociații profesionale sunt un indicator ridicat al performanței academice mai ales prin faptul că la fiecare ediție ele vizează un singur volum, fără a se dispersa pe mai multe „categorii”.

În competiția 2021 a SECL, au fost nominalizate inițial 19 volume, dintre care 4 au fost selectate pentru finală. Câștigătorul a fost ales în urma unei mese rotunde virtuale în cadrul căreia s-au prezentat și dezbătut calitățile fiecărui titlu finalist. În volumul Great Immortality, care reunește contribuțiile a 20 de cercetători din toată Europa, Andrei Terian este singurul contributor din România. Capitolul semnat de el se intitulează Prophet, Martyr, Saint: Mihai Eminescu’s Lateral Canonization și se ocupă de receptarea activității lui Eminescu în câmpul științei, al politicii și al religiei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli