Festivalul Studențesc SIBIU DANS FESTIVAL – un spectacol de excepție și o competiție acerbă

Știri din Județ

Festivalul Studențesc SIBIU DANS FESTIVAL a debutat vineri, 24 septembrie 2021, ȋn Sala Mare a Centrului Cultural Ion Besoiu, cuun spectacol de excepție și o competiție acerbă.

Pe lângă concurs, spectatorii au avut ocazia să urmărească spectacolul ”Juliet’s Love” al Companiei ”Mario Dance Atelier” din Cluj-Napoca. “Juliet’s Love” a prezentat o lume în care protagoniştii au aceeaşi vârstă cu personajele principale (desigur, un mare plus la capitolul originalitate), un univers vizual minimalist dar în care se zbat să încapă toate sentimentele și toată muzica din lume. Un invitat special, balerin și pasionat de mixuri de muzică, DJ Smart, venit din Statele Unite ale Americii pentru a urmări spectacolul, le-a urat participanților, la debutul festivalului, mult succes și i-a felicitat pentru munca și efortul depus.

Formațiile de dans: One Dream (Brașov), Jump In (Cluj – Napoca), Freaks (Craiova), The Sky (Iași),  Hometown Dance (Iași), Parângul (Petroșani), Atlantis (Ploiești), M&M (Sibiu) și Matrix Dance (Timișoara) au intrat în concurs în prima seară a festivalului cu dansuri contemporane, show-revue, de caracter, moderne și street dance. Concursul a continuat ieri seară, când a avut loc și gala de premiere, nu înainte de premiera noii producții marca Microbis. Compania Microbis a propus de aceasta dată o interpretare originală în viziunea coregrafului Hugo Woff. Romeo și Julieta, aceşti îndrăgostiți sublimi și eterni, ce distrug barierele, sfâşie plasa complicată și complexă a convențiilor și normelor și deschid o breșă către libertatea individuală. Prin dragoste, prin exasperanta ei imposibilitate, ceva deosebit şi mai presus de lume se deschide şi arde.

 ”Pe lângă cei care se întrec pe scenă, spectatorii se pot delecta cu două interpretări de excepție ale piesei „Romeo și Julieta“ de William Shakespeare puse în scenă de două companii de dans: „Mario Dance Atelier” din Cluj-Napoca și Compania de Teatru-Dans „Microbis” a Casei de Cultură a Studenților Sibiu”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibiu Dans Festival 2021 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Tineretului și Sportului.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri