14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

A fost găsit sibianul care a vandalizat statuia Baronului Samuel von Brukenthal

Știri din Județ

Bărbatul cautăt de polițiștii sibieni după ce a vandalizat cu ajutorul unor vopsele, statuia Baronului Samuel von Brukenthal instalată în Piața Mare din municipiul Sibiu, a fost depistat și amendat.

Conform IPJ SIBIU, sibianul are 37 de ani și a fost amendat cu suma de 500 de lei, asta după ce în data de 9 octombrie, în jurul orei 6:00, acesta a vandalizat statuia Baronului Samuel von Brukenthal.

Sibianul mai are de plătit și curățarea statuii de către personalul autorizat al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu.

„În urma activităților specifice desfășurate de către polițiștii de la investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, in cursul acestei zile a fost identificat bărbatul care în dimineața zilei de 9 octombrie a.c., în jurul orei 06:00, ar fi aruncat cu o substanță ce pare vopsea pe o statuie din Piața Mare a municipiului Sibiu.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei conform art. 2 punctul 4 din Legea 61/1991 (aruncarea asupra unei persoane, construcții sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanțe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrității corporale sau sănătății, ori pagube materiale).

Cercetările în acest caz continuă, urmând a fi luate măsurile legale în funcție de prejudiciul comunicat de către partea vătămată” au declarat reprezentanții IPJ SIBIU .

Vandalizarea statuii Baronului Samuel von Brukenthal
Statuia a fost curățată de vopsea la câteva ore de la vanzalizare
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri