1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

FOTO: A fost vandalizată statuia Baronului Samuel von Brukenthal

Știri din Județ

Statuia Baronului Samuel von Brukenthal instalată în Piața Mare din municipiul Sibiu a fost vandalizată în această dimineață.

Încă de la instalarea statuii, zeci de voci vibrante ale României au adus obiecții vehemente cu privire la istoria Baronului Samuel von Brukenthal, ei declarând că o astfel de statuie nu își are locul într-o piață atât de importantă ca a Sibiului.

Conform imaginilor video surprinse de camere de supraveghere, un bărbat a aruncat în jurul orei 06:00, un tip necunoscut de vopsea pe statuia Baronului Samuel von Brukenthal.

„În cursul acestei dimineți, în jurul orei 08:00, Poliția Locală Sibiu a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privile la faptul că, azi, în jurul orei 06:00, conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, o persoană de sex masculin ar fi aruncat cu o substanță ce pare a fi vopsea pe statuia înfățișându-l pe Samuel von Brukenthal instalată în Piața Mare din municipiul Sibiu.

Ca urmare a investigațiilor preliminare efectuate, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis o anchetă penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de distrugere, în prezent fiind în derulare cercetări în vederea identificării persoanei în cauză și aplicării măsurilor legale în consecință.” au declarat reprezentanții IPJ SIBIU

CITEŞTE: Statuia lui Brukenthal a fost curăţată de muzeografi

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri