17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Autoritățile pasează la școli închiderea lor

Știri din Județ

Deși directorul interimar al DSP Sibiu, Lucian Blăguțiu a declarat ieri în presa sibiană că unul dintre principalele motive pentru incidența mare a cazurilor Covid din județul Sibiu este prezența fizică a copiilor în școli.

El a propus Comitetului pentru Situații de Urgență Sibiu închiderea școlilor din municipiul Sibiu. Dar comitetul a decis ca responsabilitatea continuării cursurilor în format fizic sau online să fie lăsată consiliilor de administrație a fiecărei școli. Astfel în această după-masă și seară ar trebui convocate de urgență toate consiliile de administrație școlare pentru a lua o decizie în acest sens. Apoi, deciziile vor fi aprobate de către Inspectoratul Școlar și abia la urmă de Comitetul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Redăm mai jos comunicatul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu

„Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii s-a întrunit în ședința de lucru în 15 octombrie a.c. Convocarea și conducerea ședinței a revenit domnului dr. Lucian Blăguțiu, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în calitatea sa de șef al grupului.
Doamna Corina Bokor, viceprimar al municipiului Sibiu, a participat ca invitat.

Urmare a analizării situației pandemice din județul Sibiu, membrii au decis, în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 5338/1082/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, ca directorii unităților de învățământ preuniversitar să convoace în regim de urgență consiliul de administrație, iar în 18 octombrie. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Direcția de Sănătate Publică Sibiu va aviza propunerea fiecărei unități de învățământ și va înainta spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ.”

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Javrelor !!!!! Sunteti niste scursuri ordinare, niste CRIMINALI !!!!!INCONSTIENTILOR LUATI MANA DE PE GUVERNARE JAVRELOR !!!! CE FACETI VOI E GENOCID !!!! BLESTEMATI SA FITI VOI SI TOATE FAMILIILE VOASTRE JIGODIILOR !!!! CRIMINALILOR LA INCHISOARE CU VOI, ASTA MERITATI, SA NU MAI VEDETI LUMINA ZILEI DE MAINE 

  2. Inchideti scolile inconstientilor!!!!! Copiii se imbolnavesc pe capete leprelor !!!!! Nu va doare nici de copii vostri leprelor. Ce faceti voi e GENOCID, insa veti fi judecati pentru asta, nu veti ramane liberi pentru ce faceti !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri