19.1 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Soluții din partea USR Sibiu, cu privire la emiterea mai ușoară a certificatului verde (CP)

Știri din Județ

Biroul Județean al USR Sibiu a transmis către mass-media locală un comunicat de presă referitor la intrarea în vigoare a măsurilor de restricție adoptate recent de autorități.

„De luni, 25.10.2021, intră în vigoare măsurile de restricție adoptate recent de autorități, menite a diminua infectarea comunitară cu virusul Sars-Cov-2. Printre acestea este menționată explicit obligativitatea prezentării Certificatului Verde pentru accesul în instituțiile publice, în spații comerciale, precum și pentru deplasări în anumite intervale orare.

Publicitate

Mulți cetățeni întâmpină probleme în utilizarea echipamentelor și mijloacelor electronice de comunicare, fiindu-le îngreunat procesul de generare și emitere a Certificatului Verde. În special vârstnicii sunt afectați, având un grad redus de competențe digitale. 

În aceste momente dificile, pentru a ușura activitatea zilnică, economică, și a nu adăuga noi poveri birocratice prin a impune restricții în lipsa unui suport dedicat, solicităm autorităților competente următoarele acțiuni în sprijinul populației:

1.  Eliberarea Certificatului Verde direct în centrele de vaccinare permanente și mobile, precum și de către medicii de familie care vaccinează în cabinetele lor, pentru persoanele care au schema completă de vaccinare. Menționăm că, momentan, la administrarea dozelor se eliberează o Adeverință de Vaccinare care nu echivalează cu Certificatul Verde și nu poate fi verificată prin aplicație, în lipsa codului QR.

2.  Eliberarea Certificatului Verde persoanelor care se testează cu rezultat negativ în centrele de testare autorizate 

3.  Eliberarea Certificatului Verde pentru situația persoanelor trecute prin boală în intervalul  de până la 180 de zile de către Direcția de Sănătate Publică în colaborare cu autoritățile publice locale, prin generarea și transmiterea la cerere a Certificatului Verde prin mijloace electronice (email) sau tipărire pe loc. Pentru anumite categorii de populație, la cerere, livrarea la domiciliu prin servicii poștale sau de curierat, inclusiv prin voluntari.

4.  Deschiderea unor puncte dedicate de suport pentru cetățeni, în proximitatea Centrelor de vaccinare, pentru acordarea asistenței pas cu pas la generarea și emiterea Certificatului Verde. 

5.  Publicarea și menținerea la loc vizibil a mesajelor conținând instrucțiunile în formă simplificată pentru obținerea Certificatului Verde (pagini proprii ale autorităților și instituțiilor, spațiu publicitar în media tipărită, bannere și afișe în spațiile publice)

Pentru realizarea acestor acțiuni necesare, vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de a ajuta concret, prin resursă umană voluntară specializată, expertiză, și, după caz, susținerea unor puncte de asistență.” se arată în comunicatul de presă

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic