7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Baia Populară Sibiu, nominalizată la Bienala Națională de Arhitectură 2021, dar și la Bienala de Arhitectură Transilvania

Știri din Județ

Sibiul este reprezentat prin Baia Populară pe lista nominalizarilor la două dintre cele mai prestigioase evenimente profesionale ale breslei arhitecților, in secțiunile „Recuperarea patrimoniului si interpretarea identității” și ”Patrimoniu Cultural”.

Edificată în 1904, Baia Populară este creația profesorului de arhitectură al Universităţii Tehnice din München, Karl Hocheder și, din punct de vedere al structurii arhitecturale, construcția din Sibiu este copia aproape fidelă a Băii Müller din München, realizată de acelaşi arhitect. La vremea respectivă, niciun alt oraş din Austro-Ungaria, de mărimea Sibiului, nu dispunea de o asemenea clădire, cu o destinație similară.

Recenta reabilitare datorată arhitectului Guttmann Szabolcs și echipei sale a vizat recuperarea valorii arhitecturale a acestei clădiri de patrimoniu, un melanj de neobaroc și Jugendstil de sfârșit de secol XIX și început de secol XX. Prezența Băii Populare Sibiu pe lista nominalizărilor din acest an, alături de alte clădiri de referință patrimonială din țară, primește, cu această ocazie, o nouă recunoaștere culturală și identitară, pentru care îi mulțumim arhitectului Guttmann și echipei de proiectare K&K Studio.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri