5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

INTERVIU: Claudiu Mitea – „Doar 20% din sibieni duc un stil de viață sănătos”

Știri din Județ

Claudiu Mitea – Lifestyle Coach, fost sportiv de performanță și multicampion la gimnastică artistică, ne explică ce înseamnă un stil de viață sănătos. În interviul realizat de ziarul Sibiu Independent a fost atins și subiectul cozilor de la fast-food-urile din Sibiu.

Claudiu a făcut 20 de ani gimnastică artistică, sol, cal cu mânere, inele, bară fixă, paralele și sărituri. Un sport tare greu, după cum acesta declară. Pentru că necesită foarte multă forță, foarte mult echilibru, dar și foarte multă disciplină. Pasiunea pentru sport i-a fost conturată de parinții săi, fiind un copil mai neastâmpărat.

„Mama și cu tata spuneau că nu am stare deloc și că ar fi bine să mă dea la fotbal. Însă, s-a potrivit mai bine gimnastica, deoarece tatăl meu zicea mereu, că fotbal joacă oricine și în curtea școlii toată lumea bate mingea. Gimnastica s-a lipit de mine, să zic așa. A început ca o joacă iar în 2-3 ani am participat la prima competiție internațională.” a declarat Claudiu Mitea

Am fost curioși să aflăm și ce înseamnă un trai sănătos

Conform expertului, că putem să-l numim așa, după rezultatele obținute, atât pe corpul și mintea sa, cât și a celor pe care i-a îndrumat, Claudiu afirmă faptul că există o diferență între a mânca sănătos și a mânca complet. Foarte mulți oameni cred însă, că a mânca sănătos este a mânca salată cu pui, însă a mânca complet înseamnă să-i dai corpului tot ceea ce are el nevoie, de la macronutrienți, micronutrienți și până la fitonutrienți.

Pentru Claudiu, asta însemnă să trăiești sănătos, ca totul să fie într-un echilibru, într-o armonie, atât sufletească, emoțională și mentală. Acesta punctează și faptul că oamenii nu mai prea au încredere în sine, în Dumnezeu, în nimic bun în viața lor. Totuși, un sfat foarte bun spus de intervievat este următorul: Orice om, indiferent cât de jos este, se poate înălța de acolo. Este un sfat testat chiar pe pielea lui, acum câțiva ani, Claudiu a suferit 4 semipareze și a luat-o de la 0 de fiecare dată. Astăzi, acesta s-a recuperat 100% și mai mult, vrea să împărtășească și cu alții cunoștințele sale.

Cozile de la fast-food-urile din Sibiu, între comoditate și secolul vitezei

Întrebat despre cozile zilnice de la fast-food-urile din Sibiu, Claudiu a afirmat faptul că trăim totuși în secolul vitezei, iar mulți sibieni nu-și încep ziua cu afirmații pozitive. Acesta afirmă că nu crede că sibienii sunt neinformați în ceea ce privește alimentația sănătoasă, ci mulți dintre ei sunt needucați.

„Cred că oamenii sunt needucați, pentru că informația este gratis, educația costă. Cred că România este codașă la educație, în Europa. Am ajuns să fim oameni foarte comozi, tot cu mașina sub fund și să comandăm mâncare de oriunde. De reținut este faptul că inima cere ciocolată iar blugii cer salată. Este foarte greu să scoți omul din comoditatea lor. Cred că doar 20% din sibieni duc o viață sănătoasă, pentru că se echivalează foarte mult cu 80% nutriție, 20% sport. Oamenii nu știu că sănătatea, slăbitul, pătrățelele pe care mulți dintre tineri le caută, se fac în bucătărie și nu în sala de sport.” a transmis Claudiu Mitea

Sfaturi de la Claudiu Mitea

Căutați întotdeauna progresul și nu perfecțiunea. Astăzi să fii mai bun ca ieri, mâine să devii mai bun ca astăzi, poimâine să devii mai bun ca mâine. Pentru că atâta timp cât cauți progresul și nu perfecțiunea, poți să avansezi prin rezultate vizibile. Astfel, îți poți schimba ușor, ușor, viața! O altă recomandare este dezvoltarea personală. Acesta îndeamnă sibienii și nu numai, să citească măcar o carte pe lună despre dezvoltarea personală. Pentru că foarte mulți oameni știu că trebuie să mănânce sănătos, că trebuie să facă sport sau să se educe, dar totuși nu fac acest lucru, din comoditate.

„Țineți minte! Nu faceți niciodată lucrurile după vremea de afară sau după starea voastră interioară, ci după dorința și voința de a vă schimba stilul și modul de viață. Vă urez mult succes!” a mai punctat Claudiu Mitea

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș