spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Bogdan Trif: Guvernele PNL-USR au adus românii la sapă de lemn (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

În doi ani de guvernare, coaliția ”de dreapta” PNL-USR-UDMR a reușit să îngroape România în datorii și să aducă românii la sapă de lemn.

Dincolo de pandemia de Covid, viața românilor a devenit o luptă continuă pentru supraviețuire. În timp ce salariile, pensiile și alocațiile copiilor au fost înghețate, prețurile au explodat. Produsele alimentare de bază s-au scumpit atât de mult încât au devenit un lux pentru zeci de mii de familii care trăiesc din salariul minim pe economie. Vă ofer doar câteva exemple: un litru de ulei a ajuns la aproape 10 lei, un litru de lapte costă 5 lei și 60 de bani, o pâine de 900 de grame este 6 lei 50, iar un pachet de unt puțin sub 12 lei.


Românii așteaptă cu groază facturile la gaz, curent și încălzire, care sunt estimate la sume de 3 ori mai mari decât cele de până acum. Medicamentele fără de care viața multor pensionari ar fi o grea suferință s-au scumpit cu peste 50%, în timp ce veniturile lor au fost înghețate.
Inflația a ajuns la 7%, iar euro este aproape 5 lei. Prețul polițelor de asigurare auto obligatorie s-a triplat, iar scumpirea accelerată a combustibililor provoacă noi valuri de scumpiri.
Aceasta este România reală, în care oamenii își drămuiesc fiecare bănuț și renunță la multe lucruri de strictă necesitate, ca să poată supraviețui de la o lună la alta.


Ce fac guvernanții în acest timp? Trăiesc într-o lume paralelă. Premierul demis Cîțu ne povestește că românii au o viață minunată, că am depășit nivelul de trai al ungurilor și polonezilor! În scurt timp, va trebui, probabil, să închidem granițele țării, pentru a-i opri pe vecinii noștri să dea buzna în România, unde se trăiește atât de bine!


Batjocura la adresa românilor trebuie să înceteze! Avem nevoie urgentă de un guvern cu susținere largă în Parlament, de un guvern responsabil, cu viziune și cu capacitatea de a face lucruri, nu doar planuri, promisiuni și vorbe goale.
Executivul trebuie să aibă majoritate și, implicit, sprijin în forul legislativ. Fără acest lucru, orice guvern este sortit eșecului. Dacă formarea unui astfel de executiv nu este posibilă acum, se impune organizarea de alegeri anticipate.
PSD are oameni competenți, care pot scoate România din haosul în care a fost aruncată de guvernele iresponsabile PNL-USR. Și o va face pentru că nouă ne pasă! Noi punem oamenii înainte de toate!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda