10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Sprijin financiar pentru companiile aeriene afectate de pandemie

Știri din Județ

Începând de luna aceasta compania aeriană Austrian Airlines AG beneficiază de Schema de ajutor de stat finanțată de
Consiliul Județean Sibiu.

În contextul în care pandemia cauzată de COVID-19 a afectat multiple sectoare de activitate, printre care și transporturile aeriene, Consiliul Județean Sibiu a oferit oportunitatea companiilor aeriene care operează zboruri de pe Aeroportul Internațional Sibiu de a accesa sprijin financiar prin Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene afectate de pandemie. Prin acest ajutor de stat inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu se urmărește relansarea traficului aerian la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, revenirea la un nivel de activitate cât mai apropiat față de cel avut în urmă cu doi ani, de care să beneficieze atât comunitatea din județul Sibiu și zonele limitrofe, cât și turismul local, alături de întreg mediul de afaceri.



Unul dintre beneficiarii Schemei de ajutor de stat este și compania aeriană Austrian Airlines AG, care a accesat sprijin financiar începând cu data de 1 noiembrie a.c. pentru o perioadă de 12 luni consecutive. Conform Planului de alocare a capacității de operare a zborurilor de pe Aeroportul Internațional Sibiu depus de compania Austrian Airlines AG în cadrul solicitării de acordare a ajutorului de stat, Consiliul Județean Sibiu acordă 78.624 Euro, respectiv 1,3 Euro/loc pentru un număr de 60.480 locuri. Așadar, operatorul aerian își asumă să opereze pe o perioadă de 12 luni consecutive o creștere cu 8.248 de locuri față de anul anul 2019, când a alocat un număr total de 52.232 locuri.


“Efortul depus acum un an de a căuta soluții și finanțări care să contribuie la combaterea efectelor negative ale pandemiei care au afectat atât activitatea Aeroportului Internațional Sibiu, cât și pe cea a companiilor aeriene care operează aici, s-a materializat prin Schema de ajutor de stat. Este un instrument care vine în sprijinul operatorilor aerieni pentru ca aceștia să-și poată susține costurile pentru continuarea activității. Prin ultimul contract semnat cu Austrian Airlines AG, numărul de locuri alocate cursei Sibiu-Viena și Viena-Sibiu va crește cu peste opt mii de locuri față de 2019. Estimările optimiste de creștere pe care operatorul aerian le prevede pentru următoarele 12 luni ne dau încredere că Aeroportul Internațional Sibiu va reveni cât mai curând posibil la nivelul economic de dinaintea pandemiei, fiind în continuare una dintre cele mai importante căi de acces în județul nostru, și nu numai”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Austrian Airlines AG va opera zborurile cu o aeronavă de tip Embraer 195 care are o capacitate de 120 de locuri. Austrian Airlines AG trebuie să asigure minimum două frecvențe săptămânale în perioada asumată.

Compania aeriană Austrian Airlines AG este a doua companie care solicită sprijin în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene care operează zboruri de pe Aeroportul Internațional Sibiu în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, prima companie fiind Deutsche Lufthansa AG, care a încheiat cu Consiliul Județean Sibiu în luna iunie a acestui an contractul de acordare a ajutorului financiar.

Consiliul Județean Sibiu este proprietarul, finanțatorul și autoritatea tutelară a Aeroportului Internațional Sibiu RA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri