21.4 C
Sibiu
miercuri, 12 iunie, 2024

Teatrul „Gong” Sibiu prezintă spectacolul „Cei trei purceluși… care sunt patru!”

Știri din Județ


Teatrul „Gong” rescrie povești clasice pentru copiii de azi

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă, în acest final de săptămână, spectacolul „Cei trei purceluși… care sunt patru!” în regia Evei Labadi. Spectacolul cu păpuși va avea patru reprezentații, după următorul program:
vineri, 12 noiembrie, de la ora 18:00
sâmbătă, 13 noiembrie, de la orele 11:00 și 18:00
duminică, 14 noiembrie, de la ora 11:00trailer: https://vimeo.com/265337657

Teatrul „Gong” reinventează povestea celor trei purceluși într-un spectacol muzical și ludic, în clasa purcelușilor constructori: Ginger, Edgar, Bruno și Candid. Mândri absolvenți la festivitatea de înmânare a diplomelor, cei patru purceluși sibieni sunt preocupați să construiască case din materiale naturale și parcuri pentru copii, în locul marilor construcții profitabile precum Cazinoul lupului cel rău, Mr. Wolf. Povestea reinventată după faimosul basm englezesc este o alegorie despre bine și rău, despre lupta dintre ele și despre supremația binelui. Montarea de la Sibiu vorbește și despre lumea contemporană, atât de obsedată de profit și de bani pentru care nu se dă în lături de la nimic, ba chiar distruge locurile de joacă ale copiilor și spațiile verzi, adică elementele esențiale în existența unui om (copilăria și natura) pentru a face loc construcțiilor profitabile. Desigur, toate acestea sunt povestite pe înțelesul celor mici, într-un basm care îmbină magia cu realitatea cotidiană.Cei patru purceluși vor ajunge pe scena Teatrului „Gong” cu ajutorul unui camion din lemn cu o lungime de 2,70 metri și o greutate de 90 de kilograme. Producția de la Sibiu îmbină tehnica teatrului de umbre cu arta mânuirii păpușilor și jocul actorilor la vedere. Spectacolul se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, director artistic al Teatrului Ortiki din Debrecen (Ungaria) și compozitorul Cári Tibor, câștigător al premiului UNITER 2013 pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenő Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Andrei Hansel, Claudia Stühler și Daniel Neagu. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este adresat copiilor cu vârsta peste 3 ani.Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Prețul unui bilet la oricare din reprezentații este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.

**

CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă. Purtarea măștii de protecție în toate spațiile, precum și pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepția copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CONDIȚII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranță sanitară. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif unic cu opțiune flexibilă, pentru a permite anularea locului și relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale. Pentru mai multe detalii, puteți folosi numărul de telefon 0269 210 906.

Accesul în teatru este permis numai în condițiile unui triaj observațional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanților pentru mâini. Masca de protecție este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spațiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spațiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite și dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid și sporicid, avizat de Ministerul Sănătății.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!

Nandor Kuti a plecat de la BC CSU Sibiu

Bulgarul Ivanov a semnat cu FC Hermannstadst