12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Expoziția Horațiu Mălăele în deschiderea Galeriei de Artă de la Hotel Ramada

Știri din Județ

Sâmbătă, 18 decembrie 2021, la ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției: Horațiu Mălăele ce se va desfăşura la Carabulea Gallery Transylvania, Hotel Ramada, parter și etajul I.

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță (Muzeul Naţional Brukenthal)

Organizator: Carabulea Gallery Transylvania

Co-organizator: Muzeul Național Brukenthal

Cunoscut publicului ca un regizor și actor de succes, Horațiu Mălăele uimește și prin creația sa plastică. Diferitele caricaturi, nuduri, compoziții, auto-caricaturi, etc. realizate în ulei, tehnică digitală, creion sau tuș dovedesc o multivalență artistică extraordinară.

Temele sale sunt luate din viața de zi cu zi, dragoste, prostie, ironie, toate aceste lucrări realizate printr-un tuș puternic pe un fond curat, alb, sunt oglindiri ale contemporaneității, a vieții și a lumii, cu bune și cu rele. ,,Prin fermecătoarele sale monologuri ironice, prin performanțele sale actoricești în teatru și film, prin exercițiile sale de prozator, caricaturist și plastician, Horațiu Mălăele ar putea fi perceput, simplificator, ca o simpatică sursă de bună dispoziție, afirma Andrei Pleșu. Spun ,,simplificator”, pentru că, în cazul lui, ,,buna dispoziție” e altceva și mai mult decât o simplă umoare veselă. E bună dispoziție, adică bună dispunere, bună așezare în peisajul lumii. ,,Caricaturile” lui Horațiu Mălăele (cele desenate, dar și cele scrise sau vorbite) mă surprind, ma provoacă și mă seduc prin neobișnuita lor iradiere de umor și gravitate, de rigoare și improvizație liberă, de spirit critic și cordialitate.

Asta înseamnă ,,bună dispoziție”: o bună situare în tragicomedia din jur, o bună așezare în creativitatea proprie, în talent și vocație, în solitudine și deschidere comunitară. Nu te poți ,,plictisi” niciodată de ,,isprăvile” lui Horațiu, pentru că în aura lor te pierzi și te regăsești, te bucuri și oftezi, te amuzi și cazi pe gânduri. O experiență îmbogățitoare!


,,Pornind de la creația sa plastică Marin Sorescu afirma: ,,Aceste creații sunt niște documente umane, studii plastic pline de o scânteietoare vervă, dar, mai ales, de o scânteie proprie fără de care nimic din lume nu se mai aprinde. Aparițiile lui Horațiu Mălăele stârnesc un spontan freamăt de bucurie.”


Horațiu Mălăele poposește pentru prima dată la Sibiu în calitate de artist plastic cu prilejul deschiderii noii galerii de artă Carabulea Gallery Transylvania ce va fi găzduită la parterul și etajul I al Hotelului Ramada din Sibiu, curatoriată de sibianul Alexandru Constantin Chituță. Galeria va avea pe lângă expozițiile temporare și expoziție permanentă, cu lucrări de sculptură, pictură și grafică din coleția Oprea Carabulea, semnate de importanți artiști români: Florin Mitroi, Sorin Ilfoveanu, Vasile Kazar, Dumitru Radu, Maxim Dumitraș, Mircia Dumitrescu, Irina Pusztai, Peter Pusztai, Tiberiu Nicorescu, Ștefan Câlția, Teodor Hrib, Adrian Dumitrache, Nicolae Săftoiu, George Apostu, Marcel Chirnoagă, Ilie Mitrea ș.a.
Noua Galerie de Artă din Sibiu vine să umple un gol însemnat în viața artistică sibiană și va putea fi vizitată în mod gratuit la Hotelul Ramada din Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri