18.1 C
Sibiu
joi, 13 iunie, 2024

Concursul Județean de Celebrare a Francofoniei “Le français sans frontières”, ediția a III-a

Știri din Județ

Concursul Județean de Celebrare a Francofoniei “Le français sans frontières” , organizat de Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Lectorat du Français din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu,anunță desfășurarea ediției a III-a a evenimentului, anul şcolar 2021-2022.

Concursul judeţean “Le français sans frontières” se desfășoară on-line, având drept punct de pornire cele 10 cuvinte ale Francofoniei 2022.

OBIECTIVELE CONCURSULUI

Favorizarea însușirii și folosirii de către elevi, în mesaje orale sau scrise, a cuvintelor francofoniei 2022;
Încurajarea creativității elevilor și favorizarea stabilirii unei legături strânse cu limba franceză prin experimentare și realizarea de creații proprii;
Favorizarea muncii în echipă;
Dezvoltarea unui demers transversal și co-disciplinar care să privilegieze descoperirea culturală și artistică prin asocierea creațiilor literare și plastice;
Încurajarea folosirii mijloacelor și uneltelor digitale în activitatea la clasă;
Promovarea valorilor francophone.


REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

Elevii, de gimnaziu și liceu, au posibilitatea de a participa la concurs individual sau în echipă. Astfel,NIVEL GIMNAZIAL:
Pentru elevii de nivel gimnazial se organizează două secțiuni:

Un dessin – une histoire, la care participanţii sunt invitați să realizeze, individual sau în echipe de câte doi, un desen care va fi documentul declanşator pentru o poveste pe care o vor redacta în limba franceză. Legătura dintre desen şi poveste trebuie să fie evidentă. Povestea trebuie să contină cel puţin două dintre cele 10 cuvinte ale Francofoniei 2022 (décalé, ébaubi, farcer, médusé, saperlipopette, divulgâcher, époustouflant, kaï, pince-moi, tintamarre), stabilite de ţările francofone în fiecare an  (Les dix mots de la semaine de la Langue française 2022). Povestea va fi de maximum o pagină A4, redactată  cu caractere Times New Roman 12, distanța 1,5, iar cuvintele folosite vor fi marcate în bold în textul redactat.

CITEȘTE ȘTIREA INTEGRALĂ AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Flori proaspete în spaţiile comerciale

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!