spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Plagiatori din toate ţările, uniţi-vă în România!

Știri din Județ

Publicitate

Sincer am impresia că ţara noastră este „raiul plagiatorilor”. Cumva, am reuşit să strângem aici toţi plagiatorii lumii. Şi culmea că mulţi sunt în politică sau pe funcţii înalte. De fapt, în umila mea părere, plagiatorul român este doar exponentul unui sistem educaţional profund defect de foarte mulţi ani şi o societate bolnavă de „titluri” şi „diplome”. Pentru că, sincer, cred că alde KFC şi McDonalds ar da faliment în România. Noroc de toţi angajaţii lor, care au măcar o diplomă universitară.

De curând s-a aflat că şi actualul premier Nicolae Ciucă şi-a plagiat o lucrare unviersitară. Am mai avut un premier, Ponta, cu aceeaşi bubă. Interesant de văzut că atunci Iohannis l-a demonizat pe Ponta şi acum tace precum …. în păpuşoi. Dubla măsură, din nou. Dar nu ştiu de ce credem că doar aceşti doi premieri au lucrări plagiate. Probabil sunt mult mai mulţi, doar că nu au fost desconspiraţi. Au avut grijă, ca ministrul Grindeanu să tăinuiască lucrările.

De exemplu, ştiaţi că universităţile ASCUND toate lucrările de licenţă şi dizertaţiile de master? Sub diferite pretexte, mai ales cel cu GDPR, universităţile nu oferă, într-o bibliotecă, acces la aceste lucrări. Deşi statutul şi regulamentul universitar spune că sunt publice. Nu doar cele de doctorat. Am o cercetare în lucru, despre un şef local, privitor la lucrarea acestuia, dar Universitatea Lucian Blaga mă ia cu GDPR, deşi în propriul regulament spune că lucrările acestea sunt publice. Şi o tot tărăgănează. Doar un exemplu. Sunt multe în ţară. Dar ce interes au universităţile să tăinuiască aceste lucrări?

Păi credeţi că ei nu ştiu cum au fost scrise? O grămadă au fost făcute copy-paste cu acordul profesorilor îndrumători. Banii să iasă şi să crească numărul de absolvenţi cu toate beneficiile ce au venit de aici. Umflatul acesta cu pompa a numărului de absolvenţi universitari îl vedem în toate profesiile. De exemplu ştiaţi că din sutele de absolvenţi de drept din judeţ doar câţi numeri pe degete ajung să treacă examenul de stagiari în avocatură? Ce ne arată asta? Că poţi fi absolvent de drept şi să faci shaorme. Dar asta este valabil la multe facultăţi. Şi nu doar în Sibiu, peste tot în ţară.

Revenind la plagiatorul demonstrat Nicolae Ciucă, moral ar fi să îşi dea demisia. Aşa spunea Iohannis pe vremea scandalului similar cu Ponta. Dar morala şi politica nu au nimic în comun. Şi Ciucă nu va fi ultimul plagiator al ţării. Este plină România de ei, din păcate, mulţi fiind în politică şi şefi de instituţii, adică tot numiţi politic. Şi vorba românului, azi furi un ou, mâine un bou. Iar plagiatul este o formă de furt.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă